Cuma akşamı Paris'teki terör saldırıları sırasında 10 yaşındaki oğlu ile birlikte Stade de France'da Fransa-Almanya arasındaki dostluk maçını izleyen Süleyman Tolga, maç sırasında ve sonrasında yaşanan dehşet anlarını anlattı.

Dostluk maçı olması nedeniyle özellikle çocukların maça davet edildiğinin altını çizen Tolga, "Biz de herkes gibi kendi çocuklarımızla maça gittik. Maç her zamanki gibi güzel, sıcak ve iyi bir ortamda başladı. Bayram havası vardı. Maçın başlamasından 10-15 dakika sonra büyük bir gürültü duyduk" dedi. Duyduğu sesin bomba olduğunu yanındakilere söylediğini belirten 46 yaşındaki döner işletmecisi "Etrafımdakiler bana gülerek paranoya yaptığımı söylediler ve burada bombanın ne işi var dediler. Hiçbir şekilde insanların akıllarının ucundan geçmeyen bir durum olduğu için gülüp geçtiler. Ardından bir ikinci patlama oldu ancak maç olduğu gibi devam etti" ifadesini kullandı.

STATTA PANİK YOKTU

Normal şartlarda eşi ve çocuklarının patlamanın olduğu yerde kendisini ve 10 yaşındaki oğlunu bekleyeceklerini belirten Tolga, park yeri bulunamaması üzerine eşine eve gitmesini tavsiye ettiğini ifade etti ve "Patlama tam o anda onların olduğu yerde olacaktı. Parçaları bir araya getirdiğinizde korkunç bir tablo ile karşı karşıya kalıyorsunuz" şeklinde konuştu. Maçın 80. dakikasında Fransız televizyonlarının saldırı haberlerini geçmeleri üzerine stattaki insanların telefonla bilgi almaya başladıklarını söyleyen Süleyman Tolga, "Beni de eşim bilgilendirdi. Bir an önce stattan çıkmaya karar verdik ve çıktık. Stattan çıkarken polis ellerimizi kafamıza koymamızı istedi. O ara işin ciddiyeti net bir şekilde ortaya çıkıyordu" dedi. Stadın içerisinde panik havası olmadığına değinen Tolga, stattan erken ayrılmaları sayesinde daha sonra statta mahsur kalmaktan kurtulduklarını ifade etti.

Stattan ayrılırken patlama olan yerin yakınından geçtiklerini ifade eden Süleyman Tolga, "Polis bakmamamızı ve çocuklarımızın gözlerini kapatmamızı tavsiye etti ben de oğlumun yüzünü kapattım. O an oğlum "Baba bir daha asla maça gitmeyelim" tepkisinde bulundu. 3-4 günden beri ciddi bir travma yaşıyor ve korkuyor, uyuyamıyor, kabuslar görüyor. Bugün okula gittim ve öğretmeni ve müdürüyle konuştum. Onlar da psikologlar eşliğinde çocuklara yardımcı olabileceklerini söylediler" diye konuştu.