Evrim Kamalı

Lefkoşa Sanayi Bölgesinde Nisan başlarında park halinde bulunan bir aracın tekerleklerini patlatmak suretiyle kasti hasara uğrattıkları gerekçesiyle aranan 3 şahıstan biri olduğuna inanılan Mihai Aldea dün polis tarafından mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan, zanlı Mihai Daniel Aldea’nın, adına kiralamış olduğu ZNH 497 plakalı Ford Fiesta marka araçla, beraberinde kim oldukları henüz tespit edilemeyen 2 meçhul şahısla birlikte Lefkoşa - Yeni Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek 22 Sokak No: 6 adresinde faaliyet gösteren bir işletme önünde kilitli vaziyette park halinde bulunan ve Lefkoşa'da sakin Kazım Erarslan'a ait aracının sol ön lastiğini kasten ve kanunsuz olarak henüz tespit edilemeyen kesici ve delici bir cisimle patlattıklarını söyledi.

Aranan iki kişi daha var

Zanlıların araçta toplamda 383 Euro tutarında bir hasar meydana getirdiklerini kaydeden polis, meseleyle ilgili olarak başlatılan soruşturmanın geçmiş bir tarihte olmasına rağmen şahısların henüz yakalanmamasından ötürü uzadığını, bu nedenle zanlının tutuklanmasıyla yeni bir boyut kazandığını söyledi. Polis başlatılan soruşturma kapsamında olayda kullanılan kesici aletin arandığını, ayrıca aranmakta olan 2 şahsın daha olduğunu belirterek, soruşturmanın selameti açısından zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı poliste 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.