Lefkoşa’da park halindeki çift kabin van aracın kapısını ve tamponunu sökerek çalan zanlılar Hasan Topaloğulları, Nuri Ermicik ve Hüseyin Topaloğulları tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Ali Gencer bulguları aktardı. Gencer, zanlılar Hasan Topaloğulları, Nuri Ermicik ve Hüseyin Topaloğulları’nın 8 Temmuz 01.30 – 07.00 saatleri arasında Lefkoşa’da sakin Mehmet Çelik’in Isuzu marka van aracının sol ön kapı ve ön tamponunu sökerek çaldıklarını söyledi. Polis meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada tespit edilen zanlıların evlerinde yapılan aramada konu kaporta parçalarının tespit edildiğini kaydetti.

Polis, olayın meydana geldiği bölgede faili meçhul benzer birçok suç işlendiğini ve zanlıların bağlantısı olup olmadığını araştırılacağını belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı poliste 2 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.