Evrim Kamalı

Düzova'da park yeri sorunu yüzünden çıkan kavga neticesinde adına kayıtlı av tüfeği ile havaya ateş eden zanlı Cemal Betmezoğlu tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Kemal Onbaşı olayla ilgili bulguları aktardı. Onbaşı huzurda bulunan zanlı Betmezoğlu'nun 19 Mayıs tarihinde saat 12:30 raddelerinde Düzova 'da Ağıllar bölgesinde park sorunu yüzünden Düzova'da sakin Hasan Özezinç ile tartıştıktan sonra ikametgahına giderek adına kayıtlı bulunan ateşli silah olan av tüfeğini ve bir adet patlayıcı madde olan fişeği, yetkili makamdan izin alınmaksızın tasarrufuna alıp ağıllar bölgesine taşıyarak Hasan Özezinç'e "vuracam seni, erkeksen çık dışarı" diyerek şiddet tehdidinde bulunduktan sonra av tüfeği ile havaya bir el ateş etmek suretiyle meskun mahalde ateş eteğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, söz konusu av tüfeği ile boş fişek kovanının emare olarak alındığını söyleyerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 10 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.