Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram, huzurda bulunan zanlılar Murat Gören ve Mehmet Gür'ün araçları ile 9 Kasım tarihinde saat 21.15 raddelerinde bir gece kulübünün park yerinde bulundukları esnada narkotik polisinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda üzerlerinde ve konu araçta yapılan aramada iki ayrı kâğıda sarılı yaklaşık 5 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare yapıldığını söyledi. 

Polis, olayın akabinde gönüllü ifade veren zanlı Murat Gören'in konu uyuşturucu maddeyi Lefkoşa'da bir şahıstan 500 TL karşılığında aldığı beyanında bulunduğunu belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve alınan emarelerin tahlile gönderileceğini, ayrıca aranan bir şahsında olduğunu belirterek tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların ilk etapta 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı ilk etapta 1 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.