Rana SARRO

Başkent Lefkoşa'da Marmara Bölge si'nde bulunan 'Marmara Çocuk Parkı'nda tehlike çanları çalıyor. Çocukların oyur oynadığı, bisiklet sürdüğü ve zaman ge çirdiği parkın her yanı, cam kırıklarıyla dolu. Parkta geceleri gençlerin alkol al dığı, alkol kullanımı nedeni ile bira şişele rinin kırıkları ile dolu olan park tehlike saçıyor. Sağa sola bırakılan cam bira şişe lerini, küçük yaştaki çocukların da kırdığ gözlemleniyor.

untitled-1-771.jpg

TEMİZLİK VE DENETİM EKSİK

Bölge sakinleri parkta denetimsizlik ve temizliğin belediye tarafından yeterince yapılmadığından şikayet ederken özellikle parka giden gençlerin, yetkilileri daha çok parkta görmesi gerektiğine vurgu yapı yorlar. Geçtiğimiz haftalarda bazı gençle rin parkta bulunan bir bankı ateşe verdiğini, sürekli şişelerin kırıldığını, yet kililein neredeyse bu parka uğramadığın ifade ederken LTB’nin bu parka daha çol ilgi göstermesi gerektiğine işaret ediyor.

"KÖPEK DEĞİL İNSAN TEHLİKESİ"

Öte yandan, parkın girişinde "Parklarda köpek gezdirilmesi yasa gereği yasaktır şeklindeki tabela dikkat çekerken, çevrede bir çok başı boş sokak hayvanının bulun duğu ve bunların çocuklar için de tehlike arz edebildiği vurgulanıyor. Köpek sahiplerinin, köpeklerini parka sokmaması için, tabela ile yasa hatırlatılırken; esas tehlikeyi duyarsız vatandaşların yarattığı çevre kirliliği ve sorumsuzluk olduğu vurgulanıyor. 

Parka bırakılan ve atılarak kırılan cam şişe kırıkları için tedbir alınması gerektiğine işaret edilirken, parklar için ciddi denetleme mekanizmasının devreye konulması gerektiği vurgulanıyor.