Lefkoşa’da Kuğulu Park içerisinde bulunan uyuşturucu madde ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zanlı Kudret Evli dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Barış Duman olayla ilgili bulguları aktardı. Duman, Lefkoşa’da bulunan Kuğulu Park içerisinde 18 Aralık tarihinde polis ekiplerinin devriye yaptığı sırada şüpheli tavırları nedeni ile durdurulduğunu üzerinde arama yapıldığını ancak üzerinde bir şey bulunamadığını belirtti. Polis zanlı Kudret Evli’nin durdurulduğu bölgede yerde bulunan gazete ve foil kâğıdına sarılı yaklaşık yarın gram sentetik canabionit ve 1 adet elle sarılı içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara bulunması üzerine tutuklandığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Barış Duman, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve konu uyuşturucu maddeyi temin ettiği 1 kişinin arandığını söyledi. Polis tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Yargıç Gökhan Asafoğulları verilen şahadet ışığında zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.