Kayıp Şahıslar Komitesi Türk üyesi Gülden Plümer Küçük, Paşaköy’deki kayıplarla ilgili yeni bilginin araştırılacağını ve kazmaya değer bulguya ulaşılması halinde gerekli çalışmalara başlanacağını belirtti.

Küçük, TAK muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Paşaköy ile ilgili geçmişte de kendilerine söylenti ulaştığını ancak güvenilirliği teyit edilemediği için komitenin araştırma yapmadığını kaydetti.

Şu an yeni bir görgü tanığı bilgisinden söz edildiğini belirten Küçük, “Bir Kıbrıslı Türk görgü tanığının bir Kıbrıslı Rum gazeteciye bilgi verdiği söyleniyor” dedi.

Küçük, komitenin,  her gömü yeriyle ilgili olduğu gibi, bu yerle ilgili yeni bilgiyi araştıracağını ve kazmaya değer bulguya ulaşılırsa, gerekli çalışmaları başlatacağını belirtti.

“BİLGİLER YÜZDE 20-25 ORANINDA DOĞRU ÇIKIYOR”

Gülden Plümer Küçük, komiteye görgü tanıklarının verdiği bilgilerin bugüne kadar yüzde 20-25 oranında doğru çıktığına işaret etti.

Küçük, “Bahse konu bilgiler önce komite tarafından değerlendirilir. Eğer kazmak için uygun koşullar tespit edilirse, yapılır.. Ancak komiteye verilen bilgiler yüzde 20-25 oranında doğru çıkıyor” dedi.

“GÖMÜ YERİ DEĞİŞİKLİKLERİ 1990’LARA KADAR HER İKİ TARAFTA DA OLDU”

Gülden Plümer Küçük, adada her iki tarafta gömü yerlerinden taşımaların olduğuna dikkat çekti.

Sivil halk tarafından yapılan bu taşımaların 1990’lara kadar değişik zamanlarda yer aldığını kaydeden Küçük, komitenin proje çalışmalarına başlaması ve ihbar edilen yerleri korumaya almasıyla  gömü taşıması olmadığını söyledi.