Patates Üreticileri Birliği, üreticilerin sorunlarının aşılması noktasında Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın desteğini talep etti.

YEŞİLADA

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ahmet Yeşilada başkanlığındaki Patates Üreticileri Birliği heyeti , Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.

Yeşilada, ziyarette, üreticilerin ayakta durması için bir takım sıkıntılarının aşılması noktasında hükümetin ivedilikle karar üretmesi gerektiğini söyledi.

En yoğun akaryakıt kullanan üretici kesimin patates üreticileri olduğuna dikkat çeken Yeşilada, mazota yapılacak her zamın üeticileri büyük oranda etkileyeceğini,  hükümetin bu konuda daha dikkatli karar alması gerektiğini söyledi.

Patatesin satılamadığını belirten Yeşilada, üreticilern  kooperatiften aldıkları krediyi ödeyemediklerini belirtti.

Yeşilada,  üreticilerin hükümetten büyük beklentiler içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, üreticilerin endişeye kapılmaması gerektiğini, tarım için kullanılacak mazot desteğinin her üç ayda bir hiç gecikme olmadan ödenmesi için planlama yaptıklarını, ancak traktör için alınan mazotun özel araçlar için kullanılamayacağını söyledi.