2014 Sonbahar patates ürünü zararları ile ilgili değerlendirme sonuçları askıya alındı. Üreticiler askı listelerine Cuma gününe kadar itiraz edebilecek.

Genel Tarım Sigortası Fonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, 2014 sonbahar patates ürünü Güzelyurt, Bostancı, Doğancı, Taşpınar, Taşköy, Gaziveren, Kutrafa, Aydınköy, Akçay, Zümrütköy, Boğaziçi, Akova, Yıldırım, Mağusa, Çayönü,  Düzce, Beyarmudu, Türkmenköy, Akdoğan ve Güvercinlik  köylerinde meydana gelen sel ve taşkından zarar gören üreticilerin zararı ile ilgili değerlendirme sonuçlarının köy ve üretici bazında hazırlandığı belirtildi.

Askı listesinin, 4 – 8 Mayıs tarihleri arasında köy kahvehanesi ve Kaza Tarım Dairesi’nde askıya alındığı belirtilen açıklamada, askı listesindeki sonuçlara itirazı olan üreticilerin en geç 8 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar Genel Tarım Sigortası Fonu’na itirazda bulunabilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, itirazların Lefkoşa'da Genel Tarım Sigortası Fonu’na yapılacağı belirtilirken, askı listelerine itiraz edilmemesi halinde listelerdeki bulguların doğru kabul edileceği de belirtildi.