Evim KAMALI

Lefkoşa’da işlemiş olduğu “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma, tasarruf ve tecavüzü alet taşıma ve tasarruf suçlarından yargılanan sanık Viorel Ionut Stoica aleyhine getirilen davlardan Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet tarafından suçlu bulunarak mahkum edildi.

Sanık aleyhine verilen kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı sanık aleyhine ve lehine olan olguları değerlendirdiklerini söyledi. işlenen suçun toplumda büyük endişe yarattığını ve tehlike arz ettiğini belirten Yargıç Esendağlı sanığı suçlu bulduklarını ve 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanığın yargılandığı dava konusu olay şöyle gerçekleşmişti. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen huzur operasyonlarında Alayköy’deki Sexy Lady adlı gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışan sanık Viorel Ionut Stoica’nın tasarrufunda 2 adet canlı mermi, 1 adet elektrikli şok tabancası bulunmuştu. Ayrıca olayın akabinde sanığın arabasında yapılan aramada 1 adet 82cm uzunluğunda tahta sopa ve demirçubuk bulunmuş ayrıca 1 adet de 86cm uzunluğunda samuray kılıcı bulunması ile ilgili olarak yargılandı.