Devrim Demir

Motorlu bir grup arkadaşın Pazar gezintisi kana bulandı. Ekip halinde Güzelyurt’ta motor festivaline giderken arkadaşlarını yetişmek için yönetimindeki HH 711 plakalı motor ile süratli bir şekilde Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Serhatköy yakınlarında bulunan viraja gelince hâkimiyetini kaybeden Üzeyir Yazar, bariyerlere çarptı.

Çarpmanın etkisiyle motordan savrulan Üzeyir Yazar anayolun orta yerine savrularak feci şekilde can verirken, arkadaşının kaza yaptığını fark ederek arkasına bakmak isteyen Mehmet Köse’de Yazar gibi bariyerlere çarparak motordan savruldu.

Bir anda savaş alanına dönen anayolda kalabalık motorlu grup, yeniden olay yerine döndüğünde arkadaşlarını kanlar içinde buldu.

Feci kazada ağır yaralanan Köse olay yerine çağrılan ambulansla Yakın Doğu Hastanesi’ne kaldırılırken, bilincinin kapalı olması nedeniyle yoğun bakım servisine kaldırıldı.

Talihsiz genç Üzeyir Yazar’ın cansız bedeni ise Güzelyurt Polis ambulansı ile Lefkoşa Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Yazar’ın motorunu yeni aldığı öğrenildi

Üzeyir Yazar’ın hayatını kaybettiği Mehmet Köse’nin ise ağır yaralandığı motor kazasında, her iki gencin arkadaşları olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. Gençlerin arkadaşlarından edinilen bilgiye göre, Üzeyir Yazar’ın motorunu yeni aldığı öğrenildi.

Mehmet Köse’nin ise motorunun plakası olmayışı dikkat çekiciydi. Polis kaza yerinde yaptığı incelemede Mehmet Köse’nin kullandığı motorun plakasını bulamadı.

foto-6s.jpg

Anayol kana bulandı    

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda dün öğle saat 12.00 sıralarında meydana gelen korkunç kazanın ardından anayol kan gölüne döndü. Üzeyir Yazar’ın kullanımındaki HH 711 plakalı motor yolun sağına savrulurken, parçaları ise ana yol içindeydi.

Yaklaşık 100 metre ileride ise arkadaşına bakmak isterken, Üzeyir Yazar gibi bariyerlere çarpan Mehmet Köse’nin motoru ise anayol içine savruldu. Yürek burkan kazanın ardından ise kalabalık motorlu bir ekip uzun süre kazanın şokunu atlatamadı.

Meydana gelen feci kazanın ardından Köse ve Yazar’ın cep telefonu ve ayakkabıları refüj içerisine savruldu.

İtfaiye temizledi yol açıldı

Güzelyurt Polis Müdürü Eybil Efendi ve Trafik Şube Amiri Şevket Derindağ ölümlü motor kazasının hemen ardından kaza yerine giderek bilgi aldı. Trafik Şube amirliğinde görevli polis ekipleri kaza yerinde inceleme yapmak için anayolu kontrol amaçlı trafiğe durdurdu.

İtfaiye ekiplerinin yolu temizlemesi ile birlikte yol polisin kontrolünde yeniden trafiğe açıldı.

Dualar Köse için

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Serhatköy yakınlarında meydana gelen motor kazasında başına aldığı darbe sonucu şuuru kapalı olan Mehmet Köse’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.