Mağusa İnsiyatifi ve Mağusa Kentimiz İnsiyatifi, 15 Mart 2015 Pazar günü saat 11:30’da Mağusa’daki Palm Beach Hotel sahilinde “Kumdaki Portakallar” isimli bir barış etkinliği düzenliyor...

İki İnsiyatifin ortak açıklaması şöyle:

Maraş-Mağusa, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne ulaşmada, oyunu değiştirebilecek en temel unsurdur. Güven Yaratıcı Önlemler’in yer alacağı bir paket, çözüme kadar olan geçiş döneminde uygulamaya konabilir. İçerisinde Kıbrıslı Türklerle Rumlar’ın da yer alacağı bir Teknik Uzmanlar Komitesi’ne, mevcut durumun tesbiti için kapalı Maraş’a erişim izni verilmelidir. Aynı komite, Mağusa Limanı ile Mağusa Suriçi kentinin dönüşüm ve yeniden canlandırılmasına yönelik bir keşif çalışması da yapmalıdır. Genişletilmiş Mağusa bölgesi için yatırımlara bugünden başlanmalıdır. Tarafların mutabık kalacağı bir süre zarfında Mağusa Limanı direkt ticarete açılmalı, kapalı Maraş geçici BM Yönetimi’ne verilmelidir. Maraş-Mağusa, Kıbrıs’taki toplumları ortak bir gelecek için biraraya getirmede ve aralarındaki uçurumu gidermede yararlanılacak başlıca anahtardır.

Mağusa İnsiyatifi ve Mağusa Kentimiz, bu vizyonumuzu paylaşan herkesi 15 Mart Pazar günü saat 11:30’da Mağusa’daki Palm Beach Hotel sahilinde düzenlenecek “Kumdaki Portakallar” isimli barış etkinliğine davet eder. Etkinlik sırasında, katılımcılar insan zinciri kurmak suretiyle kumlar üzerinde Barış İşareti oluşturacak, Çocuk Koroları şarkı söyleyecek, portakallarla süslemeler yapılarak 1974 öncesi Portakal Festivalleri’ne gönderme yapılacak ve süregelen bölünmüşlüğe karşı  41 tane balon havaya bırakılacak.