Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC uyruklu 1491 adayın da katılacağı pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrencilere başarılar dileyerek, “Dikkatli olunuz, heyecanlanmamaya gayret gösteriniz. Başarı sizlerle olsun” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Dürüst, 13 Mart Pazar günü saat 10.00’da 160 dakikalık tek oturumda gerçekleştirilecek ve Türkiye ile birlikte eş zamanlı yapılacak YGS ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Çocuklarımızın ileriki hayatlarını direkt etkileyecek, meslek seçimlerinin bu ilk aşaması olan üniversite giriş sınavlarının yapılacağı, o önemli güne gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle sınava katılacak tüm öğrencilerimize, yürekten başarılar dilerim” diyen Bakan Dürüst, öğrencilerin bugüne kadar öğrendikleri bilgileri çok iyi kullanmalarını diledi.

1491 KKTC UYRUKLU ADAY KATILACAK

YGS’ye KKTC‘de girmek için başvuran KKTC uyruklu öğrenci sayısının 1408, yine KKTC uyruklu olup KKTC dışında sınava girmek için başvuran öğrenci sayısının ise 83 olduğunu belirten Bakan Dürüst, sınava toplam 2 milyon 178 bin 363 adayın başvuruda bulunduğunu kaydetti.

DİKKAT EDİLECEKLER…

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, sınava girecek öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında da bilgiler vererek, adaylara sınava giriş belgesinin gönderilmeyeceğini, bu nedenle adayların, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren, 2016-YGS sınav belgesini,kimlik numaralarını ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve sınavla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet adresinden bilgi alabileceklerini belirtti.

Dürüst, sınava girecek öğrencilerin, heyecanlanmamaları, kendilerini sınav öncesinde motive edecek şeyler yapmaları tavsiyelerinde de bulunarak, sınav gününe kadar edindikleri bilgileri son derece dikkatli bir şekilde sınavda kullanmaları gerektiğinin üzerinde durdu.

Bakan Dürüst, velilere de seslenerek, “Çocuklarınızı sınav öncesi motive edecek aktivitelere götürünüz, onları her şartta ve her sonuçta yine değerli olduklarını ve onları sevdiğinizi hissettiriniz” ifadesini kullandı.