KTÖS Genel Sekreteri Elcil yaptığı açıklamayla, 27 Ekim Pazartesi gününden itibaren eylemlerini arttırma kararı aldıklarını ve Pazartesi Günü saat 11:00'dan itibaren Cumhuriyet Meclisi önünde de eylem yapacaklarını duyurdu.

KTÖS'den yapılan açıklamada, "Sendikamız ders yılı başından beri okullarımızın öğretmen ihtiyacını dile getirmiş olup, bu ihtiyacın karşılanması için ısrarla ve inatla çaba göstermiştir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarsız davranan CTP-DP hükümetinin sorunları erteleyen ve görmezden gelen anlayışına daha fazla tahammül etmemizi hiç kimse bizden beklemesin." denildi.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil açıklamasına şöyle devam etti:

"Okulların açılmasının üzerinden iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen, eğitimin vazgeçilmez unsuru olan öğretmenlerin eksikliği devam etmektedir.

“Tasarruf yaptık” diye övünen CTP-DP hükümetinin ortaya koyduğu icraatlar, okulları öğretmensiz, hademesiz, altyapısız, hastaneleri doktorsuz, hemşiresiz ve ilaçsız bırakmıştır. Ülkeye giren nüfusu kontrol etmekten bile aciz kukla hükümetler, TC’den aldıkları talimatlarla en temel ihtiyaç alanlarına bile istihdam yapmaktan kaçınmaktadırlar. Kukla hükümet toplumun temel ihtiyaçlarını karşılamaktan kaçarken, partizanlık ve oy avcılığı adına üçlü kararnameyle siyasi atama yapmaya ve müşavir üretmeye devam etmektedir. Toplumsal ihtiyaçlar söz konusu olduğundan “para yok” diyen hükümet partizanlık söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Halkın vergilerini toplumsal ihtiyaçlara göre harcama yerine partizanlığa adam kayırmaya tercih eden bir anlayışın bizi temsil etmesi mümkün değildir.

Sendikamız ders yılı başından beri okullarımızın öğretmen ihtiyacını dile getirmiş olup, bu ihtiyacın karşılanması için ısrarla ve inatla çaba göstermiştir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarsız davranan CTP-DP hükümetinin sorunları erteleyen ve görmezden gelen anlayışına daha fazla tahammül etmemizi hiç kimse bizden beklemesin.

Konu ile ilgili olarak yetkili kurullarımız okullarımızda var olan öğretmen eksikliklerinin giderilmesine yönelik uyarı grevlerini yaygınlaştırarak 27 Ekim Pazartesi gününden itibaren Gülenyüzler Anaokulu’ nda 8:00-10:30 saatleri arasında devam eden uyarı grevimize ilave olarak Mağusa Alasya Vakıf Anaokulu, Alasya İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu ve Bostancı Fikri Karayel İlkokulu aynı saatlerde grevde olacaktır. Öğretmen ihtiyacı karşılanıncaya kadar uyarı grevlerimiz yaygınlaşarak devam edecektir.

Ayrıca 27 Ekim Pazartesi Pazartesi saat 11:00’ da Sendikamız, Gülenyüzler Anaokulu öğrencileri ve velileri ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı önünde ilgili okulumuza halen öğretmen verilmemesini protesto edecektir."