Nadire Bahadi

Mağusa’da Zimbawe uyruklu Mutale David Lunda dün sabahın erken saatlerinde evini basan 3 Nijerya uyruklu şahıs tarafından 6 metre 10 santim yükseklikten aşağıya atılarak öldürülmek istendi. Polis Lunda’yı öldürmeye teşebbüs eden Nijerya uyruklu Kevin Jeb Shehu Ndams’ı tespit ederek tutukladı. Zanlı Ndams, “Mülke tecavüz”, “Darp”, “Vahim zarar”, “Kasti hasar” ve “Katle teşebbüs” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme,  Kevin Jeb Shehu Ndams’ın soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verirken, zanlının kayıplara karışan suç ortakları olan Jeffery Ossar Nyam ile Dominic Dauda Yakub ise polis tarafından aranıyor.

Önce evini basıp dövdüler, sonra aşağıya attılar

Olayın soruşturmasını yürüten Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Hasan Karagil mahkemede ifade sundu. Karagil, zanlı Kevin Jeb Shehu Ndams’ın yanında bulunan Jeffery Ossar Nyam ve Dominiz Dauda Yakub ile birlikte 27 Ağustos tarihinde saat 02:00’de, Jeffery Ossar Nyam’ı evinden çıkarttığı gerekçesiyle Mutale David Lunda’nın kalmakta olduğu Sallakoğlu 5 Apartmanı kat 2 no 36 adresine giderek kasten ve kanunsuz olarak evin kapısını kırıp içeriye girdiğini açıkladı. Eve giren zanlı ve arkadaşlarının, yatak odasında yatan Lunda’nın yanına giderek salona gelmesini sağladıklarını belirten Karagil, müşteki Lunda’nın vücuduna elleri ve ayakları ile vurarak darp ettiklerini açıkladı. Zanlı Nyam ile arkadaşlarının müşteki Lunda’yı kollarından tutup sırtından itekleyerek açık bulunan pencerenin yanına getirdiklerini belirten Karagil,  Lunda’yı pencereden atarak 6 metre 10 santim yükseklikten yere düşmesini sağladıklarını açıkladı. Karagil, Lunda’nın yüksekten aşağıya atılması sebebi ile sol ayağı ve sol elinin kırıldığını kaydetti.

Pencereden kendisi atlamış

Zanlı Kevin Jeb Shehu Ndams’ın tespit edilerek tutuklanmasının ardından poliste verdiği ifadesinde, arkadaşları ile Mutale David Lunda’nın evine gittiğini kabul ettiğini belirten Hasan Karagil zanlının, Mutale David Lunda’nın pencereden kendisinin atladığını beyan ettiğini açıkladı. Olay ile ilgili yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirten Karagil, zanlının suç ortakları Jeffery Ossar Nyam ile Dominic Dauda Yakub’un da arandığını açıklayarak zanlı Ndams’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Kevin Jeb Shehu Ndams’ın itham edildiği suçun oldukça ciddi bir suç olduğuna bulgu yaptı. Yargıç Hacımulla yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.