Cihangir’de bulunan mezbahanın çevreye kötü koku yaydığnı belirten bölge halkı, yetkililerin duyarsız kalmasından şikayetçi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar gece olduğu zaman evlerinin pencerelerini dahi açamadıklarını ve kokunun sadece Cihangir köyünde değil Düzova’da da rahatsız edici boyutta olduğunu savundu.

Mezbahanın başka bir yere taşınması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, sinek ve haşerelerin insan sağlığını tehdit ettiğini kaydetti.

Devletin yerleşim yerlerine yakın bölgelere mezbaha izni vermesinin doğru olmadığını belirten Cihangir Muhtarı Mehmet Reis, kesimhaneden gelen ses ve kokudan bölge halkının büyük rahatsızlık duyduğunu söyleyerek, şikayetlerini aktardıkları yetkililerin duyarsızlığına işaret etti.

Bölge belediyesinin tüm temizlik çabalarına rağmen, haşere ve sineklerin çoğalmasına engel olunmadığını öne süren Reis, bölgenin Türk koçanlı olduğunu ancak koku nedeniyle kimsenin bölgeye ev yapmadığını, yaşayanların da başka yere taşındığını iddia etti.

Mezbahanın yerleşim yerlerinden uzak bir bölgeye taşınması gerektiğini söyleyen Reis, “Gerekirse devlet tazmin edip başka yere taşımalı. Geceleri ses ve kokudan insanlar uyuyamıyor. Bölgeye kokudan gidilemiyor. Yetkililer derhal bu soruna bir çare bulmalı” diye konuştu.

"Yeniden denetlenecek"

Çevre koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları, en son Mart ve Nisan ayında denetleme yaptıklarını belirterek, yakın zamanda şikayet almadıklarını ancak ilerleyen günlerde mezbahanın yeniden denetleneceğini söyledi.

Geçmiş dönemde mezbahanın eski işletmecisine eksikleri nedeniyle ceza kesildiğini aktaran Kusetoğulları, bu tür işletmelerin titizlikle çalışması gerektiğini anlattı.