Diyabet hastalarından Sağlık Bakanı’na çağrı: “Perişanız”

Haluk DOĞANDOR

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu devlet Hastanesi’nden sağlık hizmeti alan diyabet hastaları, kullandıkları ilaç ve malzemenin topluca verilmemesinden ötürü sabahın erken saatlerinde numara sırasına girdiklerini ve saatlerce hastanede perişan olduklarını söyledi.

 Diyabet hastalığı ile mücadele eden ve yaklaşık 35 yaşından beri insüline bağımlı olan Nedime Özataç hastanede yaşadıklarına isyan etti. Sabah erken saatlerde gittiği hastanede sıra almak için beklediğini ve sıra aldıktan sonra da doktor muayenesi sırasına girdiğini anlatan Nedime Özataç, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye mesaj gönderdi. Diyabet hastalığının çok farklı olduğunu, ansızın şekerlerinin yükseldiğini ve istenmeyen sonuçların ortaya çıkabileceğini vurgulayan Özataç, kendilerine kolaylık gösterilmesini istedi.
Sabahın erken saatinde kuyruğa giriyoruz

Teknolojik bir çağda yaşadıklarına değinen Nedime Özataç, “benim tüm bilgilerim bilgisayarda kayıtlı, ne kadar ilaç kullandığım ve tüm veriler anında görülebiliyor, ben neden her seferinde sabahın erken saatlerinde kuyruğa girip sıra alayım anlayamıyorum” diye sitem etti. Kan şekerini ölçmek için stick kullandığını ifade eden Nedime Özataç, “doktor bana iki kutu yazmasına rağmen eczanede bir adet veriyorlar” dedi. Kutuda sadece 50 stick bulunduğunu söyleyen Özataç “bu da, günde beş kez kullanırsam 7-8 gün sonra bitiyor, tekrar doktora yazdırmak için gitmem gerekiyor” diyerek isyan etti.