Dairede çalışan personelin bazılarının yıllık izinlerini kullanmasından dolayı zaten yetersiz olan personelin daha da azaldığını belirten vatandaşlar, dün gün boyunca sadece iki veznenin çalıştığını bunun da işlemlerin gecikmesine neden olduğunu söyledi. Vatandaşlar, dairenin hem personelinin eksik olduğunu hem de binanın fiziksel yapısının yetersiz kaldığını öne sürdü.

Bu tür işlemlerin tüm dünyada olduğu gibi teknolojiyi takip ederek yapılması gerektiğini belirten bazı vatandaşlar, “Araçlara ödediğimiz vergiler çok yüksek, bir de aldığımız hizmete bakın. Bir işlem yaptırmak için uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz. Burada çalışan memurlar gerçekten iyi niyetli ve gayet güzel de çalışıyorlar ancak, personel sayısı yetersiz” diye konuştu.

“Af nedeniyle sıkışıklık yaşanıyor”

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nden bir yetkili ise bu ay kayıttan düşen araçlar konusunda Yasa Gücünde Kararname ile getirilen af nedeniyle sıkışıklık yaşandığını kaydetti.

Yaz tatili nedeniyle bazı çalışanların izinde olduğunu belirten yetkili, vatandaşlara iyi hizmet verebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.