Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Polis Teşkilatı’nın  51. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.

Beraberindeki müdürlerle yaptığı ziyarette konuşan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Cumhuriyet Meclisi’nin yaptığı yasaları uygulatmanın kendilerinin görevi olduğunu belirtti ve hukukun üstünlüğüne dayanarak, toplum odaklı hizmet anlayışı içerisinde bu görevi başarıyla yürütmeye çalıştıklarını kaydetti.

Gelişen teknoloji sayesinde suç türlerinde de bir değişiklik olduğunu ifade eden Gürler, telefonla ve internet üzerinden işlenen suçların bunarla örnek odluğunu söyledi. Bu suçlarla ilgili zaman zaman halktan aldıkları şikayetleri değerlendiremediklerini dile getiren Gürler, bu şikayetlerin gittikçe arttığını da kaydetti. Gürler, halktan aldıkları şikayetleri değerlendirebilmek, huzur ve asayişi sağlayabilmek için bilişim suçları yasasının bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

SİBER

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ise, Polis örgütünün 51. kuruluş yıldönümünü kutladı ve ülkede bütün kurumlar üzerlerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirirlerse huzur içinde yaşanmaması için bir neden olmadığını kaydetti.

Bir çok eksik yasa bulunduğunu ve gelişen teknolojinin yeni yasaların yapılmasını zorunlu kıldığını anlatan Siber, bu konuda çalıştıklarını, Meclis Genel Kurulu tatile gerse de Meclis komitelerinin ve yasa yapıcılarının  büyük bir gayretle çalıştığını söyledi.

Siber, yasalar geçirildikten sonra, bu yasaların uygulanması ve denetiminin de çok önemli olduğunu vurguladı.

Siber, “İki sorunla karşı karşıyayız, ya yasa yoktur ya da yasa vardır ama denetim eksiktir, insanın yaşamına pozitif etki edebilmesi için kişinin mevcut yasaların katkısını ve faydasını hissedebilmesi için organların beraber  ve iyi çalışması gerekmektedir” diye konuştu.

Siber hem kendilerinin hem de polis teşkilatının bu ülkede bütün amaçlarının  huzur ve güveni sağlamak; yaşam kalitesinin  yükseltilmesi olduğunu kaydetti. Siber  mutlu insanların olduğu ülkelerde mutlu çocuklar doğduğunu, geleceğe güvenle bakıldığını ve aidiyet duygusunun güçlendiğini söyledi.

Kıbrıs sorunuyla yaşarken kendi iç dinamiklerini kendi iç kurumsallaşmalarını yapmalarına büyük bir engel olmadığını da dile getiren Siber, bu konuda hep birlikte daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.