Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, halkın yeni yıl kutlamalarını huzur ve güven ortamında geçirmesini sağlamak amacıyla, Polis Genel Müdürlüğü’nün görev ve sorumluluklarının gerektirdiği tüm emniyet tedbirlerini alarak, önlemlerini en üst seviyeye çıkardığını kaydetti.

Polis Genel Müdür Vekil Pervin Gürler yayımladığı yeni yıl mesajında, vatandaşlardan gelecek şikayetleri ve yardım taleplerini değerlendirmek, anında hizmet verebilmek maksadıyla “155 Polis İmdat”, “199 İtfaiye”, “156 Alo Narkotik” ve diğer telefon hatlarının 24 saat kesintisiz hizmet vereceğini söyledi.

Gürler, yeni yıl kutlamaları nedeniyle gerek trafikte, gerekse eğlence ortamlarında vatandaşların, sevdiklerinin ve başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmesi için tavsiyelerde bulundu.

Gürler’in önerileri şöyle:

“Trafik kurallarına mutlaka uyunuz. Aracınızı yolların konumunu dikkate alarak ve gerekli özeni göstererek sürünüz. Kendilerinin ve başkalarının can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananları ve trafik kurallarına uymayanları hiç çekinmeden polise bildiriniz. Alkol almışsanız araç kullanmayınız. Sürat yapmayınız. Süratin yolları değil kendi yaşamınızı kısaltabileceğini unutmayınız. Trafikte önceliğiniz, gideceğiniz yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak olsun. Yeni yıl kutlaması için ateşli silah kullanmayınız. Kullanılmasının suç olduğunu unutmayınız. Suç işleyen kişileri derhal en yakın polis karakoluna bildiriniz. Yaşam hakkının her şeyin üzerinde olduğunu unutmayınız ve bunu kimsenin elinizden almasına asla izin vermeyiniz.”

Kendilerini ve halkı derin üzüntüye boğan, ülkeyi maddi ve manevi kayıplara uğratan trafik kazalarının önlenebilmesi için halkın yardım ve desteğini beklediklerini vurgulayan Gürler,      “Sevincinizin üzüntüye dönüşmemesi ve istenmeyen üzücü olayların meydana gelmemesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Gürler mesajında ayrıca, halkın yeni yılını içtenlikle kutlayarak, 2015 yılının, halka, devlete ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.