YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ

80 km uzunluğundaki borularla KKTC’ye sulama ve içme ve kullanım suyu aktarılmasını sağlayacak “KKTC İçme suyu Temini Projesini” yürüten şirketin sorumsuzluğu ve nemelazımcılığı yolları köstebek yuvasına dönüştürürken hiçbir uyarı levhası koymadan trafiğin en yoğun olduğu saatlerde yolları kapatması trafiğin felç olmasına neden oluyor.

 TEPKİLER GİDEREK BÜYÜYOR

Bir ada ülkesi olması ve kısıtlı doğal kaynakları sebebiyle KKTC’nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan Türkiye’den gelecek olan içme, kullanma ve sulama suyu yaratılan olumsuzluklar nedeniyle halkın tepkisine neden oluyor.

UYARI LEVHASI KONULMADIĞI İÇİN VATANDAŞ ZORLANIYOR

Lefkoşa’nın özelde Dr. Fazıl Küçük Bulvarında genelde birçok bölgesinde habersiz ve uyarı levhaları konulmadan yapılan gelişi güzel  kazılara bugün bir yenisi daha eklendi.

TRAFİK FELÇ

Lefkoşa’dan gelip Dr. Fazıl Küçük Bulvarına çıkışı sağlayan Kıbrıs Gazetesi önündeki trafik ışıklarında birkaç gündür kazı yapan şirket çalışanları, hiçbir uyarı levhası koymadığı için Lefkoşa’dan gelip Mağusa istikametine dönecek araba sürücülerini zor durumda bırakıyor. Lefkoşa’dan gelerek Mağusa istikametine dönecek olan vatandaşlar uyarı levhası konulmadığı için geldiği trafik ışıklarının yanından mecburen Gönyeli istikametine doğru dönerken, Dr. Fazıl Küçük Bulvarında trafiğin tıkanmasına ve uzun araba kuyruğu oluşmasına neden oluyor. Gönyeli istikametine dönmek istemeyenlerin uzun yol güzergahında geri geri giderek trafikte tehlike yarattıkları gözlemlendi.


HAMİTKÖY ÇEMBERİNDE TRAFİK KEŞMEKEŞİ

Lefkoşa’dan, Mağusa istikametine gitmek isteyenlerin, trafik ışıklarında yapılan kazı nedeniyle kullanamadığı yol güzergahını değiştirerek tek çıkışı sağlayan yol olduğu için kullanmak zorunda kaldığı K.Kaymaklı – Dumlupınar yoluda yoğun trafik nedeniyle Hamitköy çemberinde sıkışmalar yaşanıyor. Yaşanan yoğunluk trafik kazalarına neden olurken Hamitköy çemberinde trafiği yönetmeye çalışan Polislere de zor anlar yaşatıyor.

KİM DUR DİYECEK?

Basının uyarılarına rağmen bildiğini okuyan şirketin bildiğini okumasına kimin dur diyeceği merak ediliyor. Yollara yapılacak kazılarda vatandaşı sıkıntıya sokulmaması açısından uyarı levhalarının konulması konusunda yetkililerin şirketi uyarması bekleniyor.