Devrim Demir

Hafta sonları yüzlerce kişiyi ağırlayan Boğaz Piknik Alanında, pikniğe giden sorumsuz vatandaşların bıraktığı çöplerle ortaya utanç verici görüntüler çıktı.

Yedikleri yemek artıklarını bile toplamayan sorumsuz kişiler, yedikleri yerde çöplerini bırakarak kaçtı.

Hafta sonları ailesi ile birlikte güzel vakit geçirip piknik yapmak isteyenlerin uğrak noktası haline gelen boğaz piknik alanı pislikten girilmez hale geldi. Dağ gibi biriken çöpler anayoldan geçerken fark edilir duruma geldi.

Pikniklerini yapan ancak çıkan çöplerini toplamayıp olduğu gibi bırakarak kaçan duyarsız kişiler boğaz piknik alanını neredeyse girilemez hale getirdi.

Etrafa atılmış ve doğada çözünürlüğü olmayan cam şişeler ve kırık şişe parçaları doğayı tehdit etmesinin yanı sıra buraya gelen ailelerin, çocukların da zarar görebileceği bir konumda.

cop-1-001.jpg

Çöp rezaleti

Boğaz Piknik Alanı’nda dün çekilen görüntüler ise içler acısıydı. Duyarsız birçok kişi yediklerini çöp kutusu yerine masaların üzerine ve etrafa dağıtınca ortaya çıkan manzara pes dedirtti.

Duyarsız kişilerin attığı yiyecek artıkları ve çöplerle dolan Boğaz Piknik Alanı’nın durumu görenlerin tepkisine neden oldu.

Pazar günü piknik yapmaya giden vatandaşların muhafaza etmediği çöpler ve yiyecek artıkları yüzünden bölgede kokudan durulmuyor.

Dün hafta sonunu geçirmek için piknik alanına giden vatandaşlar, pislikten oturmak için yer bulamazken, kendi imkânları ile biriken çöpleri topladı.

Havadis’e konuşan vatandaşlar ise Boğaz Piknik Alanındaki görüntüleri “Rezalet” diye adlandırdı.

Vatandaşlar duyarsız kişilerce mahvedilen piknik alanında yaşanan bu rezalet karşısında artık gelmek istemediklerini belirterek tepkilerini ortaya koydular.

cop2.jpg

Oyun parkı hastalık saçıyor 

Piknik alanında bulunan oyun parkı ise çöplerden geçilmiyor. Çöp poşetlerinden taşan yemek artıkları etrafa kötü kok saçarken, çocukların nefes alabileceği alan hastalık yuvasına dönüştü.

Vatandaş ne dedi?

 Fikri Atamtürk: Bu manzara bize yakışmadı. Burada bu pisliği yine biz insanoğlu yaptık, gerekçe çöp bidonlarının dolu olması ise belediye veya buradan sorumlu kişiler derhal önlem almalı. Burada gönül rahatlığı ile piknik yapmak için geldik oturacağımız yerdeki çöpleri biz topladık. Kimse sahip çıkmıyorsa devlet buraya sahip çıksın.

Gül Hanım: Hafta sonu temiz hava alıp güzel bir gün geçirmek için geldik, çöpleri

görünce şok olduk. Vatandaş bu kadar duyarsız olmasın, devlet sahip çıksın. Devlet de bakamıyorsa, bakabilecek birileri bulunur.

Muharrem Karabaşak: Torunlarımla güzel bir gün geçirmek için geldik, manzara içler acısı. Belediye sahip çıksın, piknik alanı çöplükten geçilmiyor. Çocukların nefes alacağı yerleri kirlettiler.

Faik Karabaşak: Bir vatandaş olarak piknik alanlarında ailemizle, çocuklarımızla zaman geçirmek hakkımız değil mi? Bugün gördüklerimiz karşısında utanç duyuyorum