İşçi Bayramı olarak nitelendirilen  “1 Mayıs”  günü verilen idari tatil sonrasında halk piknik alanlarına akın etti.  Piknik alanlarında verilen mangal partilerinden sonra geride bırakılanlar ile piknik alanlarının çöplüğe dönüştüğü görüldü.

Güzelyurt Kaza Sınırı içinde yer alan ve haftanın yorgunluğunu üzerimizden atmak için kaçtığı bir yer olan “Boğaz Piknik Alanı”nın yanı sıra birçok piknik alanı, sorumsuz kişiler tarafından çöplüğe çevrildi.

Piknik eğlencesi sonrası çevreye bırakılan poşetler ve çöpler çevre kirliliğine yol açtı.

Çevre Bakanlığı’nın yanı sıra bölge belediyelerinin bu gibi organizasyonlar olduğunda görevli bulundurması gerektiğini ve çöp bırakanlara ceza uygulanması gerektiğine vurgu yapılıyor.
Sorumsuzca davranan ve çöplerini sağa sola atanlara ceza kesilmesi gerektiğini kaydeden duyarlı vatandaşlar her tatil ve bayram günlerinde ayni görüntülerin yaşandığını öne sürdüler.

Defalarca kampanya düzenlenip temizlenmesine rağmen piknik alanları için kalıcı bir çözüm üretilemediğini belirten vatandaşlar, etrafta uçuşan naylonlar, şişeler ve çöpler yüzünden piknik yeri değil, sanki Dikmen çöplüğünü anımsatıyor. Pikniğe gelenler de bu çöplerden rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Kıbrıs Sözcü