Hüseyin Tuncerli

Dikmen Belediyesi’ne bağlı Pınarbaşı (Kırnı) köyünde sokaklara kontrolsüzce atılan hayvan ölüleri çevre sağlığını tehdit ediyor. Ülkemizde giderek artış gösteren hava sıcaklarının da etkisiyle yayılan kötü koku ve sağlıksız görünüm vatandaşı isyan noktasına getirdi.

Bölgedeki bazı hayvan yetiştiricileri tarafından gelişi güzel sokaklara atılan hayvanların belediye tarafından da önlenemediğini ifade eden Pınarbaşı sakinleri, salgın hastalıkların köyü sarmasından endişeli.

Köy sakinleri, “Bu ne biçim belediyecilik” diyerek Yeni Bakış gazetesine şikayette bulundu. Bölgedeki yerleşim yerlerine atılan ölü hayvanların belediye tarafından görmezden gelindiğini iddia eden vatandaşlar, “Yola atılan hayvanların görülmemiş olması söz konusu değil. Belediye tüm bu yaşananlara kayıtsız kalarak vatandaşın sağlığıyla oynamaya devam ediyor. Bu nasıl devlet bu nasıl belediyecilik anlayışı” ifadeleriyle rahatsızlığını aktardı. Hayvancılıkla uğraşanların ölü hayvanlarını ilaçlayıp, gömmesi gerektiğinin altını çizen Pınarbaşılı vatandaşlar, “Ne yazık ki bu sıkıntı yıllardan beri devam ediyor. Belediye, vatandaştan aldığı sağlık hizmetleri parasını hangi amaçla kullanıyor? Peki sağlık Bakanlığı neden bu konuya duyarsız?” dedi. Bölgeli vatandaş, gazetemiz aracılığıyla yetkilileri göreve çağırarak halk sağlığına daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguladı.