Devlet Piyangosu biletlerinde ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerinin fotoğraflarına yer verilecek.

Turizm Bakanlığı’nın Piyangolar Birimi’yle yaptığı görüşmeler sonucunda Devlet Piyangosu’nun biletlerinde ülke turizmini ilgilendiren tarihi ve doğal güzelliklerin fotoğraflarının basılacağı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yapılacak bu uygulamayla ülkenin tarihi güzelliklerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

SUCUOĞLU: “KKTC ALTERNATİF TURİZM OLANAKLARINA SAHİP”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu konu ile ilgili açıklamasında, turizmde farkındalığın daha da artırılması ve ülkenin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtmak için böylesi bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ın alternatif turizm için de birçok imkanlar sunduğunu kaydeden Sucuoğlu, KKTC’nin, doğa turizmi yanında, yamaç paraşütü, su sporları, yürüyüş parkurları, dalış, bisiklet yolları, tarihi yapıtları, doğal güzellikleri ve rengarenk çiçek türleriyle alternatif turizm olanaklarına sahip olduğunu kaydetti.

Ülkenin bu güzel zenginliklerinin bilinmesi ve araştırılması için böylesi bir çalışma başlattıklarını belirten Sucuoğlu, turizmin ülke ekonomisine büyük katkıları bulunduğunu, bu nedenle herkesin turizm ve çevre konusunda duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtti.