Kıbrıs Türk Banka Ticaret ve Büro Çalışanları Sendikası (Bank-Sen) Başkanı Zübeyir Boransel, son günlerde piyangolar birimi üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını, basında ve halk arasında devlet piyangosunu itibarsızlaştırma girişimlerinin olduğunu savunarak, “piyangolar birimi personeli infial içinde” dedi. Boransel, grev uyarısında bulundu.

Boransel, Piyangolar Birim Sorumluluğu’na geçtiğimiz ay atanan Yudum Mişon’un basına dün yaptığı açıklamaların, talihsiz olduğunu; personel ve sendika tarafından esefle ve hayretle karşılandığını kaydetti.

Boransel, Mişon’un kurumu “Bakkal Dükkanı”na benzettiğini, bu söylemlerin personeli küçük düşürdüğünü ileri sürerek, söylemlerin bardağı taşıran son damla olduğunu dile getirdi.

Tüm özel çekilişlerde “satılan bilete” ikramiye isabet edene kadar çekiliş yapan kurumun, Yudum Mişon’un gelişi ile birlikte 15 Kasım özel çekilişinde sıkıntıya düşürüldüğünü iddia eden Boransel, bu çekilişte satılan bilete ikramiye çıkmaması nedeniyle 200 bin TL verilmemesi sonrasında yaşanan sıkıntının basına verilen demeçle kuruma mal edildiğini öne sürdü.

Boransel yapılan açıklamada 7aydır ikramiye verilmediğini kaydeden Yudum Mişon’un bu açıklamasının tamamen bilinçsizce olduğunu savundu, 11 Eylül çekilişinde 200 bin TL’lik ikramiyenin verildiğini söyledi.

Boransel açıklamasında “Başına geçtiği kurumu verdiği demeçle eleştiren Yudum Mişon’a, yıllardır Sayıştaylık kontrolünde olan kurumda hiçbir usulsüzlüğe rastlamadığını belirtmek isteriz” ifadelerine de yer verdi.

Mişon’un çalışanı zan altında bıraktığını, kurumu küçük düşürdüğünü bu nedenle personele bir özür borcu olduğunu savunan Boransel, geçmiş açıklamalardan dolayı ortaya çıkan yanlış anlaşılmayı giderici açıklama beklediklerini, aksi takdirde bu durumu protesto etmek amacıyla 25 Kasım Salı günü 10.00-12.00 saatleri arasında uyarı grevi gerçekleştireceklerini kaydetti.