4 YILDA 2 BUÇUK MİLYON TL: KKTC dün ciddi bir usulsüzlük haberi ile çalkalandı. Yapılan incelemede 2011-2014 yılları arasında Devlet Piyangoları İdaresi’nde 1 milyon TL açık, bir buçuk milyon TL de usulsüz harcama yapıldığı tespit edildi

SAYIŞTAY VE BAŞBAKANLIK DEVREDE: Mevcut Piyangolar İdaresi Müdürü Biray Deliceırmak’ın bazı harcamalardan şüphelenerek hesaplarda inceleme başlatmasıyla ortaya çıkan usulsüz harcamalar ile ilgili Sayıştay ve Başbakanlık Denetleme Kurulu soruşturma açtı

YILBAŞINDA 1 MİLYON TL KAR: Devlet Piyangosu’nun Yılbaşı Özel Çekilişi’ne ait rakamlar kurumda bir nebze mutluluk yarattı. Toplam 130 bin biletin satıldığı Devlet Piyangosu Yılbaşı Özel Çekilişi’nde tarihin en büyük ikramiyesi verildi, kurum toplam 1 milyon TL kar elde etti

Bertuğ TOPAL

KKTC Devlet Piyangoları’nda 2011-2012-2013-2014 dönemlerini kapsayan ciddi bir usulsüz harcama tespit edildi. Mevcut Piyangolar İdaresi Müdürü Biray Deliceırmak’ın ortaya çıkardığı usulsüz harcamanın tutarı ise iki buçuk milyon TL tutarında.

Ülke gündemine dün bomba gibi düşen bu iddia ile Piyangolar İdaresi’nin 2011-2012-2013-2014 döneminde nasıl yönetildiği ortaya çıktı.

Devlet Piyangoları Dairesi Müdürü Biray Deliceırmak’ın bir süredir yaptığı incelemeler sonucu ortaya çıkan açık ve usulsüz harcamalar ciddi sıkıntı yaratacak.

Sayıştaylık devrede

Konuyla ilgili hem Spor Dairesi hem de Piyangolar İdaresi Müdürü Biray Deliceırmak, Sayıştay’a başvuruda bulunarak dönemin ciddi şekilde incelenmesini talep etti. Usulsüz harcamanın yaklaşık 1 milyon TL’lik kısmını Sayıştaylık araştırırken geriye kalan kısmını ise Başbakanlık Denetleme Kurulu araştıracak.

2 buçuk milyon TL

Spor Dairesi ve Piyangolar Dairesi’nin 2011-2012-2013-2014 dönemlerinde gerçekleştirilen bazı ihaleleri mercek altına alınırken özellikle Piyangolar İdaresi’nde yaşanan usulsüzlük gözler önüne serildi. Amorti kazananlara ödenen biletler ile kazı kazan biletlerinde gerçekleştirildiği iddia edilen usulsüzlüklerle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Deliceırmak ortaya çıkardı

2011-2012-2013-2014 dönemlerinde gerçekleştirilen usulsüzlükleri Piyangolar İdaresi Müdürü Biray Deliceırmak ortaya çıkardığı ifade edilirken Deliceırmak’ın usulsüzlükleri göreve gelmesinden sonra yaşanan bazı olaylardan şüphelenmesi ve denetim yapması sonrasında ortaya çıktığı kaydedildi.

1 buçuğu 2014’te

Piyangolar İdaresi’nde yaşanan bu usulsüzlüklerin 2014 yılında da devam ettiği ifade edilirken, yaklaşık 1 buçuk milyon TL’lik açığın 2014 yılına ait olduğu ileri sürüldü. Sayıştay ve Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun yapacağı denetimin ardından ise olayın aydınlanması bekleniyor.

Yılbaşında kar mutlu etti

Öte yandan Devlet Piyangosu’nun Yılbaşı Özel Çekilişi’ne ait rakamlar bir nebze mutluluk yarattı. Vatandaşların Devlet Piyangosu’na ilk kez bu kadar ilgi göstermesi yetkilileri sevindirdi. Toplam 130 bin biletin satıldığı Devlet Piyangosu Yılbaşı Özel Çekilişi’nde kurumun toplam 1 milyon TL kar elde ettiği ifade edildi