HEP AYNI YÖNTEM: Bankaya araç kredisi için başvuran ve bunun karşılığında bir galeriyle anlaşarak araç alan Tuncay Yalçın,  arabayı aldığı galerinin adına çıkması gereken çeki de alarak kayıplara karıştı. Yalçın’ın, aynı yöntemle birçok galeriyi dolandırdığı öne sürüldü

Devrim DEMİR

Son zamanlarda aynı yöntemle birçok galeriyi dolandırdığı iddia edilen Tuncay Yalçın, en son Hamitköy’de bulunan Sümeyra Kansu isimli oto galeriyi 20 bin TL dolandırmakla suçlanıyor.  28 Ağustos tarihinde araç kredisi için YDÜ Bank’a kredi başvurusunda bulunan galeri işletmecisi İbiş Güler, araç kredisinin galeri adına çıkması gerekirken, müşteri adına çıktığını iddia etti. Çeki aldıktan sonra sırra kadem basan Tuncay Yalçın’ın kardeşleri Turgay ve Oktay ile birlikte ülke genelinde piyasayı 100 bin TL dolandırdıkları iddia ediliyor.

Sümeyra Kansu Oto Galeri işletmecilerinden Serkan Mert yaşadıkları mağduriyeti Havadis’e anlattı. Serkan Mert, YDÜ Bank tarafından adına kesilen 20 bin TL’lik çeki alarak sırra kadem basan Tuncay Yalçın’ın yurt dışına kaçtığını iddia etti.

Serkan Mert: Büyük şok yaşadık

Ağustos ayında aracın devri için evrakları da bankaya teslim ettiklerini söyleyen Serkan Mert, krediyi almak için bankaya gittiklerinde büyük şok yaşadıklarını anlattı. Mert, “Ağustos ayında Tuncay Yalçın isimli kişi galerimize gelerek araç almak istediğini söyledi. Kredi başvurusu için YDÜ Bank’a gerekli dilekçe ve işlemleri yaptık. 1 hafta sonra bankaya krediyi almak için gittiğimizde, galeri sahibine kesilmesi gereken çekin müşteri adına kesildiğini öğrendik. Müşteriye ulaşmaya çalıştık ancak yurt dışına çıkış yaptığını öğrendik. Yaşanılan mağduriyetin ardından banka avukatla anlaşma yoluna gidileceğini söyledi ama 2 aydır bekliyoruz hiçbir gelişme olmadı” dedi.

“Borçlu aracı başkalarına da satmaya çalıştı”

Serkan Mert, müşteri Tuncay Yalçın’ın bankada borçlu olan arabayı kendinin göstererek birkaç kişiye daha satarak elden para aldığını iddia etti. Mert şöyle devam etti: “Görüştüğü kişilerden elden para aldığını öğrendik. Elden para vererek dolandırılan kişiler ise bankadan evrakları almaya gidince gerçeği öğrendiler” dedi. 

İbiş Güler: Banka yetkilileri olayı kapattı

Sümeyra Kansu Oto Galeri işletmecisi İbiş Güler ise başlarına ilk kez böyle bir olay geldiğini ve YDÜ Bank’ın çok büyük bir ihmali olduğunu iddia etti. İbiş Güler şöyle devam etti: “Benim bu galeride toplam sermayem 100 bin TL’yi bile bulmaz. Şuan bankada 20 bin TL’lik zararımız var ve büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Çalıştığımız hiçbir banka bugüne kadar bize böyle bir hata yapmadı. Banka müdürüyle defalarca bağlantı kurduk, ancak bize haklısınız diyerek olayı kapattılar” dedi.