Ağrı Valisi Musa Işın, "PKK Doğubayazıt'ta sivil katliam yapacak, bunu devlet yaptı diyecekler" dedi.

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı tarafından Eleşkirt Belediyesi taziye evinde organize edilen esnaf, halk ve protokol üyeleri kaynaşma programına katılan Ağrı Valisi Musa Işın, terör konusunda açıklamalarda bulundu. Vali Işın, devletin özellikle doğu bölgelerine birçok alanda yardım ve doğrudan hibe yardımlarını yaptıklarını ifade ederek, "Gerek ekili alanlarında ve hayvancılıkla uğraşanlar desteklemeleri iyi bilir. Hayvan aşılamadan küpeye kadar her alanda desteklemeler mevcuttur. Dolayısı ile devletimiz güçlüdür ve zengindir. Üzerine düşen görevleri layıkı ile yapmaktadır. Burada da özellikle gerek spor alanında olsun gerek sosyal alanlarda olsun projelerimiz var. Allah'ın izni ile bunları da uygulayacağız. Örneğin geçen sene ailelere, annelere, engellilere, dul kadınlara ve yetim çocuklara 326 milyon lira yardın yapıldı. Her ay kendi hesaplarına paraları yatıyor" dedi.

Özellikle son 2 yıldır Ağrı üzerinde çok büyük bir oyun oynanmakta olduğunu ifade eden Vali Işın, "Ben bunu her yerde söylüyorum ve söyleyeceğim. Bakın Ağrı halkı, Eleşkirt halkı mütedeyyindir, geleneklerine bağlıdır, cefakardır, fedakardır, misafirperverdir, insandır. Ama bu halk üzerinde son 2 yıldır terör örgütü ve onların destekçileri tarafından bir proje uygulanıyor. Burayı da Şırnak'a ve Hakkari'ye benzetmek niyetleri ve hedefleri vardır. Değerli Eleşkirtliler, buna izin vermeyin eğer buna izin verirseniz sizinde gördüğünüz gibi çocuklarınız dağa götürüp öldürürler. Bunlara izin vermeyin. Terör örgütü araçlarınızı yakıyor, kız çocuklarınızı dağa götürüyor, insanlarımızı dağa götürüp tehdit edip haraç alıyorlar. Bunun örneklerini biliyorsunuz. Hepiniz bunu yaşadınız burada. Böyle bir alçaklık hiçbir yerde yoktur. İşte bunlar bu alçaklığı ve ihaneti yapan yaratıklardır. Ayrıca bunlar sizin dininizi bilmezler. Dininize düşmandırlar. Allah'ınıza düşmandırlar. Peygamberinize düşmandırlar. Kıblenizi tanımazlar, başka kıble gösterirler siz bunu biliyorsunuz. Bizim güzel ülkemizi Afganistan'a, Suriye'ye çevirmek istiyorlar. Ama bizim devletimiz güçlüdür. Hepsinin üstesinden gelir tabi. Siz halkımızın desteği ile. Değerli Eleşkirtliler hangi insanımız hangi Kürt diyebilir ki bir Türk'ün sahip olduğu hakka ben sahip değilim, diyemez çünkü devletimizde insanlarımızın hepsi eşit hakka sahiptir" şeklinde konuştu.

"PKK DOĞUBAYAZIT'TA BÜYÜK BİR SİVİL KATLİAM YAPIP BUNU DEVLET YAPTI DİYECEKLER"

"Geçen bir seçim yaşadık hemen ne oldu seçimden sonra yakmaya ve insanlarımızı vurmaya başladılar" diyen Vali Işın, şunları kaydetti:

"Bir şey daha söylüyorum bu günlerde bir planın içerisindeler. Özellikle Doğubayazıt'ta büyük bir sivil katliam yapıp bunu devlet yaptı diyecekler. Allah fırsat vermesin bunlara. Geliyorlar sonra ne oluyor Kürtleri devlet öldürüyor bakın buradan size söylüyorum şu anda PKK'nın Doğubayazıt ve Gürbulak Sınır Kapısı'nda böyle bir oyunu vardır. Bunu bertaraf etmeye çalışıyoruz. PKK'ya verilen talimat "Doğubayazıt'ta ya da Gürbulak Sınır Kapısı'nda sivil katliam yapın bunu da devlet yaptı diyelim'. Seçim öncesi de işimize yarasın nasıl olsa biz Kürtleri çok rahat kandırabiliyoruz. Siz Kürtleri kandıramayacaksınız. Kürtler İnşallah faziletleri ile sizleri boğacaktır. Bakın Kürt halkı hiç bir zaman zalimlerin yanında yer almadı. Kürt dindardır, vatanına bağlıdır, Peygamberleri bir Allah'ı bir, kıbleleri bir. Biz sadece Allah'a inammışız. PKK halkımıza hiçbir şey vaat edemez. Sadece kan ve gözyaşı vaat ediyor. Oysa devlet ise sevinç vaat ediyor, mutluluk vaat ediyor, huzur vaat ediyor. Sizler bunu iyi biliyorsunuz. Hiçbir şekilde içeride ve dışarıda çocuklarınızı tehdit eden, ailelerimizi tehdit eden, çocuklarınızı dağa kaçıran PKK terör örgütü ve onlara destek veren her kim olursa olsun izin vermeyeceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından Vali Işın, ilçe esnafı ve halkıyla birlikte öğle yemeği yedikten sonra ilçeden ayrıldı.

Programa Ağrı Valisi Musa Işın, Eleşkirt Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, AK Parti Milletvekili Adayı Eleşkirtli Erhan Tenekeci, Yücekapı Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, AK Parti İlçe Başkanı Aytekin Arslan, Yayladüzü Belediye Başkanı Selahattin Aysu, ilçe esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.