Hakkari Valiliği, bölücü terör örgütü mensupları tarafından Dağlıca bölgesine muhtelif tarihlerde toplam 14 kez silahlı saldırı yapıldığını açıkladı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren bölücü terör örgütü mensupları tarafından ilimiz Dağlıca bölgesine muhtelif tarihlerde toplam 14 kez silahlı saldırı yapılmıştır. 17 Haziran 2015 tarihinde yapılan saldırı sonucu Dağlıca köyüne düşen 1 adet havan mermisi sebebiyle M.T. isimli kız çocuğu sağ bacak, sağ kulak ve sağ kolundan şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında ise, "29 Haziran 2015 günü saat 19.45 ve 30 Haziran 2015 günü saat 06.05'te bölücü terör örgütü mensupları tarafından Dağlıca bölgesine havan ve doçka silahları ile saldırı düzenlenmiş olup, saldırı neticesinde havan mermilerinden bir tanesi köyün içerisine düşmüştür. Yapılan saldırılara meşru müdafaa amaçlı mevcut tüm ateş destek vasıtaları ile anında karşılık verilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgemizde meydana gelebilecek ve vatandaşlarımızın can ve mal kaybına sebebiyet verebilecek terörist faaliyetlere karşı kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.