Diyarbakır'da çevik kuvvet binasının nöbet kulübesine sokak arasından uzun namlulu silahla ateş eden PKK'lı terörist, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Polis, vatandaşları kendine siper eden teröriste ateş etmeyerek olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgilere göre olay, 12 Eylül'de merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerindeki Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının nöbet kulübesi önünde meydana geldi. Vatandaşların ve araçların geçişi sırasında nöbet kulübesini hedef alan bir PKK'lı terörist sokak arasından çıkarak ateş etti. Minibüs ve nöbet kulübesinin altından geçen vatandaşlara rağmen ateş açan PKK'lıya polis havaya ateş açarak karşılık verdi. Vatandaşları siper olarak kullanan PKK'lıya ateş etmeyen polis bir faciayı önledi. Vatandaşların ve araçların arasından ateş açan teröriste polisin karşılık vermesi üzerine saldırgan ara sokağa kaçtı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Polis, olayla ilgili güvenlik kamerası kayıtlarını toplayarak PKK'lı teröristin yakalanması için çalışma başlatırken, saldırı anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

(iHA)