Adana'da sakalları uzun olduğu gerekçesiyle IŞİD militanı olduğu öne sürülerek PKK'lılar tarafından öldürülen Ethem Türkben'in, hayatını kaybetmeden birkaç saat önce eşinin hamile olduğunu öğrendiği ortaya çıktı.

Dün akşam saatlerinde Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde Suruç katliamı bahane edilerek yapılan sokak gösterilerinin sürdüğü sırada, namazdan döndükten sonra evinde ailesiyle akşam yemeği yiyen 3 çocuk babası Ethem Türkben, (33) evini basan 3 kişi tarafından ailesinin gözleri önünde 3 kurşunla öldürüldü. Saldırıyı daha sonra terör örgütü PKK'nın gençlik kanadı YDG-H üstlendi.

Türkben'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Türkben'in cenazesini teslim almak için morga gelen komşularından Adnan Kaplan, Türkben'i 6 yıldır tanıdığını ve önceleri modern çağın gerektirdiği gibi bir tarza sahipken, 1.5 yıl önce namaza başladığını söyledi.

Türkben'in sakal bıraktığı için PKK yandaşları tarafından defalarca tehdit edildiğini söyleyen Kaplan, Türkben'in kesinlikle IŞİD ile bir alakası olmadığını, sadece dindar olduğunu kaydetti. Kaplan, Ethem Türkben'in öldürülmeden birkaç saat önce eşinin 3 aylık hamile olduğunu öğrendiğini aktardı. Ethem Türkben'in ölmeden önce tehditler yüzünden mahalleden taşınmayı düşündüğünü anlatan Kaplan, Adana'da aile çevresinin çok kalabalık olmaması ve mazlum olduğu için kolay hedef olduğunu söyledi.

"BU KAN YERDE KALMAYACAK"

Ethem Türkben'in komşularından Yakup Kaplan ise, beraber hep Kur'an okuduklarını, Ethem Türkben'in hiçbir karşılık beklemeden camiye gelip başka çocuklara "Allah için" Kur'an-ı Kerim öğrettiğini ve bu yüzden de öldürüldüğünü anlattı. "Bu kan yerde kalmayacak" diyen Kaplan, "Allah mutlaka hesabını soracak bunun. Bunu yapanlar sonunu düşünsün. Gereken yere mesaj gider inşallah" ifadelerini kullandı.

Ethem Türkben'in ağabeyi Turan Türkben de kardeşinin kimseye bugüne kadar zararı dokunmadığını sadece sakalları uzun olduğu gerekçesiyle sürekli tehdit edildiğini söyledi. Kardeşini sakallarını kesmesi için uyardığını anlatan Türkben, sakalı uzun olan herkesin PKK tarafından IŞİD'li oldukları iddia edilerek tehdit edildiğini öne sürdü.

Ethem Türkben'in cenazesi, otopsinin ardından defnedilmek üzere memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kuşlugöl Mahallesi mezarlığına gönderildi.