Bursa'da kamu güvenliğini bozan yasa dışı gösterilerde yer alan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından Bursa'da sokakları savaş alanına çevirmeye hazırlanan 9 şüpheliyi şafak operasyonuyla gözaltına aldı. Merkez Yıldırım ilçesinde Terörle Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş ekiplerinin katıldığı operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı. Savcılıktan alınan izinle, bu kişilerin evlerinde arama yapıldı. Zanlılar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, bu kişiler için ek gözetim süresi alınacağı öğrenildi.

Emniyet Yetkilileri, şehirde küçük çaplı grupların huzur ve asayişi bozmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini, ciddi müdahale yapılacağını ve gözaltına alınan kişiler hakkında yasal işlem yapılacağını belirterek, ailelere de çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.