Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamada 2 çocuk ağır yaralandı. AK Parti Hakkari Milletvekili Adayı olan Mehmet Fırat'ın akrabası olan çocuklar, askeri helikopterle Van'a kaldırıldı.

Korgan köyünün Üzümkıran mezrasındaki arazide oyun oynayan 11 ve 10 yaşlarındaki iki çocuk, buldukları cismi kurcaladıkları sırada patlama meydana geldi. Patlamada ağır yaralanan Menifa (11) ve Suat Fırat (10) 112 acil servis görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradan da askeri helikopterle Van'a sevk edilen iki çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

AK PARTİLİ ADAYIN MEZRASINDA AK PARTİ'YE REKOR OY ÇIKMIŞTI

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde AK Parti Hakkari Milletvekili Adayı olan Mehmet Fırat'ın mezrasında yaşanan patlama kafalarda soru işareti bıraktı. 830 oyu bulunan mezranın tamamı AK Parti'ye oy vermiş ve Hakkari'de rekor kırmıştı. Daha önce de PKK'nın üst düzey yetkilileri tarafından tehdit edildiğini ve hakkında infaz kararı çıkarıldığını söyleyen AK Parti Hakkari Milletvekili Adayı olan Mehmet Fırat, mezralarının her zaman PKK'nın hedefinde olduğuna dikkat çekti. Seçimlerde de Hakkari genelinde büyük baskı gördüklerini söyleyen Fırat, patlamanın seçimle ilgisinin olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirti.

ŞEMDİNLİ DAHA ÖNCE DE HEDEFTEYDİ

Daha önce PKK'lıların patlattığı köprülerini onaran, barikat kuran terör yandaşlarına izin vermeyen Şemdinli ilçesi uzun süredir PKK'nın hedefinde. Geçtiğimiz günlerde de ilçe merkezinde bulunan hastaneye bombalı saldırı düzenlenmiş ve birçok ev ve iş yeri büyük hasar görmüştü.

BAŞA ÇIKAMAYAN HALK GÖÇ EDİYOR

PKK'lıların saldırıları yüzünden göç etmeye başlayan halk, ilçe merkezinde yaşanan çatışmalar nedeniyle can güvenliğinden tedirginlik duyuyor. Özellikle çatışmaların şiddetlendiği yaz aylarında vatandaş yoğun bir göçe yönelmiş Van ve İstanbul gibi şehirlere taşınmıştı.

PKK’nın hedefindeki Şemdinli’de bir patlama daha