Lice ve Hani kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüte büyük darbe vuruldu. Terörist sığınaklarının yerle bir edildiği operasyonda, çok sayıda silah, mühimmat ve el yapımı bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nce, İl Jandarma Komutanlığı'nın terör örgütü PKK'ya yönelik Lice ve Hani kırsalında gerçekleştirdiği operasyona ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Lice ilçesi Şenlik bölgesi ile Hani ilçesi kuzeyinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten ve aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek için 20-22 Kasım 2015 tarihleri arasında operasyon yapıldığı anımsatıldı. Operasyonda, teröristler tarafından kullanılan 4 sığınağın tespit edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Sığınaklar ve mezarlık içerisinde 1 roketatar, 1 anti tank roketatar mühimmatı, 2 adet anti personel roketatar mühimmatı, 3 roketatar sevk fişeği, 4 Kaleşnikof piyade tüfeği, 200 Kaleşnikof fişeği, 9 Doçka uçaksavar mühimmatı, 27 uçaksavar mühimmatı, 1 Kanas suikast silahı şarjörü, 2 gece görüş dürbünü, 2 gündüz el dürbünü, 1 Kaleşnikof tüfeğine ait kasatura, 8 Kaleşnikof şarjör kılıfı, 1 silah namlusu, 2 adet boş Kaleşnikof şarjörü, 59 adet tüp, 165 kilogram el yapımı patlayıcı yapımı için kullanılacak amonyum nitrat, 10 el yapımı patlayıcı yapımı için hazırlanmış plastik bidon, 230 metre el yapımı patlayıcı düzeneği için hazırlanmış kablo, 100 el yapımı patlayıcı için hazırlanmış pil düzeneği, 17 İHA ve İKU'lardan korunmak amacıyla kullanılan şemsiye, 15 kilogram kubar esrar ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

Açıklamada, yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde ise, terörist mezarlığı çevresindeki 7 ayrı noktada 17 tüp ve 1 teneke içerisine tuzaklanmış el yapımı patlayıcının ele geçirildiğine işaret edilen açıklamada, "23 makineli tüfeğe ait fişek, 15 kalem muhtelif yaşam malzemesi, 1 adet ses kayıt cihazı, örgütü simgeleyen bez parçaları, 400 metre sera naylonu, 1 akü, 80 el yapımı patlayıcı düzeneği için hazırlanmış pil ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Terörist mezarlığının girişinde bulunan yol üzerinde ise 2 adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiş ve olay yerine sevk edilen Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TERÖRİST MEZARLIĞI CEPHANELİK ÇIKTI

Operasyonda, Lice Şenlik bölgesinde bulunan ve sözde terörist mezarlığı olarak yapıldığı iddia edilen, ancak mezarlıkta ve civarındaki sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı düzenekleri dikkate alındığında mezarlıktan çok cephaneliği andıran 16 adet tek katlı yapı ve eklentilerin yıkıldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Buradaki mezarlara dokunulmamıştır. Yasa dışı yapıların çevresinde ve içlerinde çok sayıda silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendiren tüpler, dergi ve dokümanlar, afiş ve fotoğraflar ile terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."