DENİZDEN PLAJA ŞEZLONG: Mahkeme süreci devam eden Mare Monte Plajı’nda olaylar dinmiyor. Alsancak Belediyesi görülmemiş bir eyleme imza attı. Alsancak Belediyesi, dün plaja kıyıdan değil, denizden şezlong getirdi.

“BİZ DE ALSANCAK ÇIKARMA GEMİSİ İLE GETİRİRİZ”: Plaja girişi engellenen ve plajda hizmet vermeye giden belediye çalışanlarına dava okunan Mare Monte Plajı’na, sandallarla şezlonglar taşındı. Alsancak Belediyesi hukukçularından Av. Ayşe Öztabay öncülüğünde gerçekleştirilen bu eylemde, “karadan şezlong getirmemiz yasaksa biz de Alsancak çıkarma gemisi ile getiririz. Her şey halk için. Mare Monte halkındır” denildi.

Rana SARRO

Mahkeme süreci devam eden Mare Monte Plajı’nda olaylar dinmiyor. Alsancak Belediyesi görülmemiş bir eyleme imza attı. Alsancak Belediyesi, dün plaja kıyıdan değil, denizden şezlong getirdi.

Plaja girişi engellenen ve plajda hizmet vermeye giden belediye çalışanlarının tutuklandığı Mare Monte Plajı’na, sandallarla şezlonglar taşındı. Alsancak Belediyesi hukukçularından Av. Ayşe Öztabay öncülüğünde gerçekleştirilen bu eylemde, “karadan şezlong getirmemiz yasaksa biz de Alsancak çıkarma gemisi ile getiririz. Her şey halk için. Mare Monte halkındır” denildi.

PLAJA KIYIDAN DEĞİL DENİZDEN GİRDİLER

Mare Monte Hotel’in halkın yararına kullanılması için süren mücadele boyut değiştirdi. Mare Monte Plaj ve Otel’inin Vakıflar İdaresi tarafından halkın kullanımına verilmesini isteyen Alsancak Belediyesi, dün de plaja girişlerinin engellenmesini protesto etti.

Alsancak Belediyesi hukukçularından Av. Ayşe Öztabay öncülüğünde gerçekleşen bu eylemde, dün şezlong dolu sandallarla, Mare Monte Plajı’na denizden girildi.

“DENETİM, GÖZETİM VE KOŞULLARI DÜZENLEME HAKKI”

Detay Gazetesi’ne konuşan Avukat Ayşe Öztabay, ‘Kıyıların, Plajların Korunması Yasası’na işaret ederek, Alsancak Belediyesi’nin, denizle ilgili her türlü denetim, gözetim ve koşulları düzenleme hakkı olduğuna dikkat çekti. Öztabay, buna binaen plaja girmeye çalışan belediye ekiplerine, plaja her girişlerinde polis tarafından, ‘mülke tecavüz’ davası okunduğunu belirtti.

Kıyılar ile plajların kimseye ait olamayacağını vurgulayan Av. Öztabay, şezlongları dün gemilere yükleterek, denizden Mare Monte Plajı’na indirdiklerini belirtti.

“BELEDİYELER YASASI’NIN VERDİĞİ YETKİYE DAYANARAK”

Mahkeme sürecinin devam ettiğini ve mahkeme kararına saygı gösterileceğini belirten Öztabay, bu mahkeme sürecinde insan hayatının söz konusu olduğu plajda, sorumluluklarından kaçamayacaklarını kaydetti. Öztabay, “Belediyeler Yasası’nın verdiği yetkiye dayanarak, ‘Plajların ve kıyıların korunması kanununda bize verilen yetkiyi kullanıyoruz” dedi. Öztabay, “tüm denizlerimizin yanında bir otel duruyor. Ancak biz vatandaşlar da, bu kıyılarımızı, plajlarımızı özgürce kullanabilmeliyiz” dedi.