Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı bünyesinde bulunan Planlama İnşaat Dairesi ve Çevre Dairesinden 12 kişi, İller Bankası’nın davetlisi olarak Ankara’da hizmet içi eğitim aldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Ankara’da olan heyete Bakanlık Müsteşarı Gürkan Kara ve Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney başkanlık etti.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren yaptığı açıklamada hizmet içi eğitime verdiği öneme değinerek, yurt içi ve yurt dışında yapılacak eğitimlerin hem personele hem de vatandaşa büyük katkısı olduğuna inandığını ve bu eğitimlerin sonucunda daha bilinçli ve hızlı çalışmalar sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hizmet içi eğitimlerin sık aralıklarla devam edeceğini dile getiren Evren, eğitim sayesinde daha bilinçli çalışmalar yürütüleceğine dikkati çekti.   Evren, kurumlarda çalışan personele gerekli yeterlilikleri kazandırmak için yapılan hizmet içi eğitimin öneminin her geçen gün biraz daha arttığına dikkat çekerek bu çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

Heyetle birlikte Ankara’da bulunan bakanlık Hukukçusu Av. Emine Uzun ‘’hukuki’’ konularda, Planlama İnşaat Dairesi personeli ‘’Birim Fiyat Analiz, Projelendirme ve Kontrollük Hizmet Alımı Çalışmaları’’ konularında, Çevre Dairesi personeli ise ‘’Atık su arıtma’’ konularında aldıkları eğitimlerini tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı.

Eğitim kapsamında Eskişehir/Sivrihisar atık su arıtma tesisini de ziyaret eden heyet burada teorik anlamda almış oldukları eğitimi, pratikte nasıl uygulayacaklarını da yerinde gözlemlemiş oldu.