(Kamalı Haber)

Merit Otel’de gerçekleştirilecek poker turnuvasına katılmak için ülkeye gelen ve Ercan’dan giriş yapmak isterken üzerinde yaklaşık 2 gram uyuşturucu madde ele geçirilen İranlı zanlı Maziar Sasanian, tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Mustafa Zor, olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, zanlı Maziar Sasanian’ın Ercan’dan ülkeye giriş yapmak istediği esnada, narkotik detektör köpeği Max’ın tepki vermesiyle, üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 2 gram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

“İran’da serbest, burada yasak olduğunu bilmiyordum”

Polis, zanlının gönüllü ifadesinde, Merit Otel’de gerçekleştirilecek olan poker turnuvasına katılmak için ülkeye geldiği beyanında bulunduğunu belirtti. Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını kaydeden Mustafa Zor, zanlının tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin laboratuara gönderileceğini söyledi ve tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı, yaşadığı ülke olan İran’da Hint keneviri türü uyuşturucunun yasal olduğunu, bu nedenle suç işlediğinin bilincinde olmadığını belirtti. Ayrıca, KKTC’ye Merit Otel’de tatil yapmak ve poker turnuvasına katılmak için geldiği, işlemiş olduğu suçtan ötürü pişman olduğu beyanında bulundu.

Üç gün tutuklu kalacak

Yargıç Gökan Asafoğluları, huzurunda verilen şahadet ve beyanlar ışığında, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.