Devrim Demir

Lefkoşa’da önceki gece devriye gezen sivil polis aracına çarparak kaçan bir kişinin peşine düşen polisler zanlıyı yakalamak için havaya 3 el ateş açtı.

Lefkoşa’da tespit edilerek durdurulan HZ 854 plakalı araç sürücüsü 25 yaşındaki Alper Baran Tutucu ile araçta yolcu olarak bulunan 22 yaşındaki Mehmet Can Karaozan ve 17 yaşındaki T.T. isimli kız çocuğu kaçmak isterken makul kuvvet kullanılarak tutuklandı.

Tutucu ile T.T. kalmakta oldukları evin adresini polise vermezken, Karaozan’ın Gönyelide kalmakta olduğu evde mahkeme emri ile arama gerçekleşti.

Evde yapılan aramada buzdolabı içinde cam kavanoz içerisinde,  ikisi yarım olmak üzere 118 adet extacy hap ele geçirildi.

Mehmet Can Karaozan verdiği ifadede söz konusu uyuşturucu hapları 3 Eylül tarihinde Ercan Havalimanı’ndan 182 adet olarak ithal ettiğini itiraf etti.

Soruşturma amaçlı gözaltına alınan zanlılar, tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 3’er gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

Polis arabasına çarparak kaçmak istediler

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Barış Duman mahkemede verdiği ifadede Alper Baran Tutucu, Mehmet Can Karaozan ve T.T.’nin kanunsuz uyuşturucu madde içeren “Hap ithal ve tasarruf” suçundan tutuklandıklarını anlattı.

Polis çavuşu Barış Duman, önceki gece saat 21.45 raddelerinde Mimar Mehmet Vahip Caddesi üzerinde gerçekleştirilen operasyonda, HZ 854 plakalı araç sürücüsü Alper Baran Tutucu’nun kasten sivil polis aracına çarparak kaçtığını söyledi.

Duman, görevli ekiplerin zanlının peşine düştüğünü ve Lefkoşa içinde tespit edilerek zanlıların araçtan kaçmak isterken makul kuvvet kullanılarak tutukladıklarını kaydetti.

Yarısını sattığını itiraf etti

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Barış Duman, zanlılardan yapılan ilk sorgulamada zanlı Tutucu ile 17 yaşındaki T.T.’nin kalmakta oldukları adresleri polise vermediklerini, zanlı Karaozan’ın Gönyelideki evinde ise saat 02.25-03.00 saatleri arasında arama yapıldığını söyledi.

Evde yapılan aramada ise toplam 118 adet bütün ve 2 adet yarım uyuşturucu hap bulduklarını ifade eden polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini söyledi.

Polis çavuşu, zanlı Mehmet Can Karaozan’ın verdiği ifadede söz konusu uyuşturucu hapları 3 Eylül tarihinde Ercan’dan KKTC’ye 182 adet olarak “ithal” ettiğini ve yarısını içip bir kısmını ise sattığı yönünde itirafta bulunduğunu belirtti.

Kaçtıkları güzergâh aranacak

Barış Duman, zanlıların kullanımındaki araç ile kaçtıkları güzergâhın aranacağını ve kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Duman zanlı Alper Baran Tutucu ve T.T.’nin evlerinde arama yapılması gerektiğini ifade ederek, zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.