Evrim Kamalı 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Umut Kulle olayla ilgili bulguları aktardı. Kulle, Lefkoşa’da 1 Mart tarihinde saat 06.50 raddelerinde Bolu sokak içerisinde şüpheli Afrikalı bir erkek şahısın dolaştığı ihbarının polisin bilgisine gelmesi üzerine araç ile olay mahalline polis ekibi gönderildiğini söyledi.

Polis olay yerine giden bir polis ekibini gören zanlı Johnbosco Emeka İke’nin ise alkol tesiri altında bulunduğu bir esnada koşarak polis aracının üstüne çıkmasının akabinde kasten ve kanunsuz olarak aracın ön camına tekme atarak kırılmasına neden olduğunu söyledi. Olayın akabinde tutuklanan zanlı aleyhine soruşturma başlatıldığını söyleyen polis zanlının 24 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini söyledi. Zanlının UKÜ’de öğrenci olduğunu ve KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduğunu söyleyen Kulle, soruşturmanın tamamlandığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı çok pişman olduğunu neyaptığın farkıda olaydan sonra vardığını söyledi.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadetin ardından zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.