Başkent Lefkoşa’nın farklı bölgelerinde bu ay 7 ayrı eve girerek hırsızlık yapan 3 genç tutuklandı. Gönyeli’de 10 Ekim tarihinde 2 eve girip hırsızlık yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan İ.C  Z.D ve S.A’nın Ekim ayı içerisinde toplamda 7 eve girdikleri ortaya çıktı. Haklarında hırsızlık suçundan soruşturma başlatılan zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, İ.C, Z.D ve S.A’nın 10 Ekim tarihinde saat 03.00 sıralarında Gönyeli’de Ayşe Akmaz ve Ebru Erdoğan’ın evlerine girerek 700 TL para ve 1 adet Samsung marka tablet çaldıklarını söyledi. 

Polis, ilk olarak İ.C’nin tespit edilerek yakalandığını ve daha sonra vermiş olduğu ifade doğrultusunda diğer zanlılara ulaştıklarını belirtti. Polis, zanlı İ.C ve Z.D’nin gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini ayrıca Ekim ayı içerisinde 7 eve daha girdiklerini itiraf ettiklerini ifade ederek, bu nedenle soruşturmanın genişlediğini belirtti. 

“Hırsızlığı kardeşim yaptı…”

Polis, ayrıca çalınan tabletin S.A’nın evinde bulunduğunu ve belirterek zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verirken söz alan zanlı S.A, bu suçları kardeşinin işlediğini ve şuan Türkiye’de olduğunu, evde bulunan tableti de kardeşinin eve getirdiğini öne sürdü. Zanlı ayrıca inşaatlarda çalıştığını kardeşini de rahat durmağı için bilet keserek Türkiye’ye gönderdiğini söyledi.