Suna ERDEN 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine önceki gün Haspolat bölgesindeki bir evde arama yaptı.Yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan polis,suçla bağlantılı zanlı UdennaNwokesi’yi gözaltına aldı. Zanlı dün de tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

ARANAN ŞAHISLAR VAR 

Polis, önceki gün zanlının Haspolat bölgesindeki evinde mahkeme emri ile aram yapıldığını söyledi. Yapılan aramada evin salon kısmında bulunan masanın üzerinde içerisinde uyuşturucu bulunan bir adet sigara bulunduğunu kaydeden polis, sigara içindeki miktarın yarım gram centetikcannabionit türü uyuşturucu madde olduğunu belirtti. Polis, zanlının gözaltına alındığını, soruşturma başlattıklarını belirterek, zanlının uyuşturucu maddeyi satın aldığı şahsın belirlendiğini ancak henüz tespit edemediklerini söyledi. 

Alınacak ifadeler, kayıp emareler ve aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, yürütülecek soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme hakkında uyuşturucu madde tasarruf suçundan soruşturma yürütülen zanlının üç gün süre ile polis gözetiminde olmasına karar verdi.