İskele’ye bağlı Derince,  Gelincik, Ziyamet, Kumyalı, Kaleburnu, Kuruova’da öğrenci, yolcu ve personel taşımacılığı yapan Ahmet Eroğlu, Erenköy’de ikamet eden E.Ş’nin, kendisine daha önce verilen geçici işletme izni üzerinde “oynama” yaparak, bölgede yasal olmadan taşımacılık yaptığını söyledi.

Orijinal belge üzerindeki “sözleşmeye dayalı” ibaresi kaldırılarak, normal bir izinmiş gibi gösterilip Milli Eğitim Bakanlığı’na verildiğini ileri süren Ahmet Eroğlu, şöyle konuştu:

“Bu durumda da Milli Eğitim Bakanlığı, elinde ‘izin belgesi’ olduğu için öğrenci taşımasını E.Ş’ye verdi. Ancak, E.Ş’nin elindeki izin belgesi gerçek değil, elindeki belge üzerinde oynama yapılmış. Geçici belge üzerindeki ‘sözleşmeye dayalı’ ibaresini kaldırmışlar, yani sahte belge düzenlemişler. Milli Eğitim Bakanlığı ile sözleşmesi de yok. Durum ortaya çıkınca, sahte belgeyi de ortadan kaldırdılar.”

Ahmet Eroğlu, belge üzerinde oynama yapılarak, İzin Kurlu’nun da zan altında bırakıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Bugün (Çarşamba) Ulaştırma Bakanlığı’na giderek İzin Kurulu’nda, Komisyon kararlarının girdiği kök dosyada E.Ş’ye verilen böyle bir iznin verilmediğini gördük. İzin Kurulu Başkanı Halil Sakallı orijinal belgeyi Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. Orijinal belgede, geçici sözleşmeye dayalı izin olduğu görülmektedir. Bu belgeye göre, geçici izin süresi 14 Ağustos 2015’te bitmiş. Süresi bitmiş belge üzerinde sahtecilik yapılarak, haksız kazanç sağlanıyor. Hem de, İzin Kurlu zan altında bırakılıyor. Ayrıca, yasal izni olmadan yolcu taşınamazken, sahte evrakla öğrenci taşımacılığı yapılması da büyük bir risk.”