Remzi Samar

Girne- Lefkoşa Anayolunda polis ekiplerinin uygunsuz olduğu iddia edilen noktada evrak kontrolü yapmak istemesi kazaya davetiye çıkardı.

Dün öğlen saatlerinde polisin anayolda hiçbir şekilde uyarı bulundurmayarak bir bölgede konuşlanıp evrak kontrolü yapması pes dedirtti.  Anayolda belirli bir hız limiti uyarısı olmaması üzerine seyir halde giden vatandaşlar anayolda aniden polisi karşılarında görünce panikledi. Söz konusu panik sonrasında FT 885 plakalı araç sürücüsü polisi aniden karşısında görünce panikleyerek kontrolü kaybetti ve MA 873 plakalı araca arkadan çarptı.

“Anayolda evrak kontrolü akıl ve mantığa sığmıyor”

MA 873 plakalı aracın sürücüsü kaza sonrasında Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada, polisin anayolda hiçbir uyarıda bulunmadan evrak kontrolü yapmasının akıl ve mantığa sığmadığını belirterek, arka koltukta bebeği olan bir aile arkadan aracımıza çarptı. Bu nasıl bir sistemdir. Hiçbir uyarıda bulunmadan anayolda polisi gören vatandaşlar aniden paniğe kapıldı. Bizde bu durumdan nasibimizi aldık” diyerek polise tepki gösterdi.

“Çocuğa bir şey olsaydı telafisi olmazdı”

Aracın kendilerine arkadan çarpmasına karşın çarpan araçta küçük çocuğun bulunduğunu ifade eden sürücü, “ Allah korusun ölümlü bir durum olsaydı vicdanen biz de biterdik. Bu şekilde evrak kontrolü olmaz. Polisimiz daha dikkatli olmalı… Yoksa bu durumun telafisi bile olmaz” diyerek tepki gösterdi.