Nadire Bahadi

Gazimağusa’da aldıkları bir ihbarı değerlendirerek Kaliland bölgesinde Narkotik ekiplerin düzenlediği operasyon sonucu üzerinde yarım kilo eroin türü uyuşturucu madde bulunan Bavır Yaşar isimli 20 yaşındaki genç dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı. 1 yıl önce 1 kilo Eroin ile yakalanarak 9 yıl hapse mahkum edilen abisi Hakan Yaşar’ı ziyaret emek amacı ile 2014 yılı Kasım ayında ülkeye gelen yüklü miktarda eroin türü uyuşturucu madde ile yakalanan Bavır Yaşar’ın tutukluluk süresi uzatıldı. Polisin başlatmış olduğu soruşturma nedeni ile zanlı Yaşar 6 gün daha tutuklu kalacak. Polis konu ile bağlantısı olduğunu ve ismini tespit ettiği bir kişinin daha peşinde.

Polisin soruşturması sürüyor

Konu ile ilgili mahkemede ifade sunan polis memuru Özgür Biçenleroğlu, zanlı Bavır Yaşar’ın 8 Ocak 2015 tarihinde düzenlenen bir operasyonda üzerinde 505 gram eroin türü uyuşturucu madde bulunması nedeni ile tutuklandığını hatırlattı. Evde yapılan aramada, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan bıçağa, uyuşturucu maddelerin bantlanmasında kullanılan koli bandına ve uyuşturucu maddelerin içerisinde muhafaza edildiği folyo kağıda kanıt olarak el konulduğunu anımsatan Biçenleroğulu, zanlı Yaşar hakkında önceki gün mahkemeden alınan 1 günlük tutukluluk süresi içerisinde ise uyuşturucu maddelerin araştırma amaçlı Devlet Kimya Laboratuvarı’na, kanıtların ise PGM Parmak İzi Şubesi’ne gönderildiğini, ancak analiz sonuçlarının henüz ulaşmadığını anlattı. Biçenleroğu ifadesinde isim olarak tespit edilen ve konu ile ilgili bağlantısı olan 1 şahsın daha arandığını açıkladı. Başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Biçenleroğlu, zanlı Bavır Yaşar’ın 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

6 gün daha tutuklu kalacak

Davada hazır bulunan savcı Hasan Çaltılı tutukluluk süresi talebini 6 güne indirdi. Zanlı Avukatı İbrahim Demirtaş ise araştırma nedeni ile istenen süreye itiraz etmedi. Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, Bavır Yaşar’ın 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.