Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Mehmet Vechi’nin Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde gerçekleşen ölümüyle ilgili Başbakanlık tarafından oluşturulan komisyonun hazırladığı ve dün açıklanan 39 sayfalık soruşturma raporunun ilgili mercilerle görüşülmeden basına yansıtılmasını eleştirdi.

Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun görevinin sorumluluğunun ağırlığının hala daha farkında olmadığını söyledi. Ülkedeki bütün sektörlerin, başta tarım olmak üzere feryat içinde, sendikaların sokaklarda, ekonominin çökme durumunda olduğunu söyleyen Özgürgün, ancak Başbakan’ın sudan sebeplerle kurum ve kuruluşlara zarar vermeyi ısrarla sürdürdüğünü ileri sürdü.

“Kurumlar içinde rahatsızlık yaratmaya çalışıyor”

Yorgancıoğlu’nun bir süre önce Yüksek Öğrenim Kurumları’ndan Yakın Doğu Üniversitesi, daha sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne siyasi kaygılarla saldırdığını ve zarar verdiğini kamuoyunun izlediğini ifade eden Özgürgün, ülkenin iç güvenliğinden sorumlu Polis Genel Müdürlüğü’nü de hedef alarak kurumlar içinde rahatsızlık yaratmaya çalıştığını belirtti. Bahse konu kurumların Başbakanlık’a bağlı olduğunu ve Yorgancıoğlu’nun yaşanan sıkıntılarla ilgili bu kurumlardaki en üst kademedeki kişileri çağırıp gerekli bilgileri alabileceğini kaydeden Özgürgün, Yorgancıoğlu’nun bu tutum ve söylemlerinin ülkeye bir şey kazandırmayacağını ifade etti.

“Bu davranışı hassasiyetinin tedavülü değildir”

Bu gibi davranışların sadece bu kurumlarda huzursuzluk yarattığına dikkat çeken UBP Genel Başkanı Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, Tiyatrolar Müdürlüğü’ne yapılan atama konusunda parti olarak hassasiyetlerini dile getirdiğini de hatırlattı, “Teamüller gereği Başsavcılığa bir yazı ile sormuş olsaydı bir üst kademe görevlisinin atamasını yapmaması gerektiğini, çünkü onun cezaevinde olduğunu öğrenmiş olacaktı. Dolayısıyla bu davranışı hassasiyetinin göstergesi değildir” dedi.

Özgürgün, Başbakanı sağduyulu hareket etmeye bir kez daha davet ettiğini dile getirdi.