Mağusa Polis Müdürlüğü hücrelerinde “Soygun” suçundan dolayı tutuklu olarak bulunan Kazakistan uyruklu 22 yaşındaki zanlı Imran Osmanov dün sabah giydiği kot pantolonu boğazına dolayıp kendisini hücre demirlerine asmak suretiyle intihar etti.

OYUNCAK AV TÜFEĞİ İLE SOYGUN SUÇU İŞLEDİ

Polisten elde edilen bilgilere göre Imran Osmanov yüzüne maske takıp 4 Ocak tarihinde saat 21.40’da Mağusa’da faaliyet gösteren “World Star” isimli bet ofisine giderek orada görevli Açelya Ay’a elindeki oyuncak av tüfeğini gösterdikten sonra kasadan 3 bin 620 TL’yi çalmak suretiyle soygun suçu işledi. Elindeki av tüfeğinin oyuncak olduğunun anlaşılmasının ardından bet ofisi personeli tarafından etkisiz hale getirilen Osmanov polise teslim edildi.

NAMAZ KILMAK İÇİN İZİN ALDI

Elde edilen bilgilere göre hücrelerde tutuklu bulunan zanlı Imran Osmanov, dün sabah saat 06:30-07:00 saatleri arasında namaz kılmak için izin aldıktan sonra abdest aldı. Hücrelerde görevli polis memuru ise Osmanov’un namazını rahat kılabilmesine olanak sağlamak için bir süreliğine yanından ayrıldı. Osmanov ise yalnız kalışını fırsat bilerek giymekte olduğu kot pantolonunu çıkarıp boğazına doladı ve kendisini hücre demirlerine asarak intihar etti.

SAVCILAR İNCELEMEDE BULUNDU

Mağusa Polis Müdürlüğü hücrelerinde yaşanan intihar olayının ardından Mağusa Bölgesi Kıdemli Savcısı Mustafa İldeniz ile Savcı Hasan Çaltılı polis müdürlüğüne gelerek incelemelerde bulundu. Imran Osmanov’un cenazesi ise Mağusa Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Osmanov’un kesin ölüm nedeni bugün yapılacak olan otopsiden sonra netlik kazanacak. Polisin intiharla ilgili soruşturması devam ediyor.

VECHİ AKILLARA GELDİ

Polis Müdürü Mehmet Bayraktarı oldürdüğü iddiası ile kayınpederi Mehmet Vechi Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne tutuklu bulunduğu sırada yaşamını kaybetmişti. Vechi’nin ölümü kayıtlara intihar olarak geçmiş ve Mehmet Vechi’nin dördüncü kattan atlayarak intihar ettiği açıklanmıştı. Olay yerinde yaşamını yitiren Vechi’nin Polis Müdürü Mehmet Bayraktarı öldürdüğü kabul edilmiş ve iki olayın dosyası da kapanmıştı.

İŞKENCE İDDİALARI

2014 yılında gerçekleşen olayda Mehmet Vechi’nin ailesi Vechinin işkenceden öldüğünü iddia etmiş, 3’ncü kattan atlayacak kadar genç olmadığı üzerinde durmuştu