Suna Erden

Girne’de patlak veren kürtaj skandalı ile ilgili soruşturma devam ederken, hastanede gözetim altında olan Fahri Karagözlü’nün kaçacağına dair ihbar alan polis güvenlik önlemlerini iki katına çıkardı 

Girne’de Ada Hospital’da ortaya çıkartılan kürtaj skandalı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili tutuklu bulunan zanlılar Dr. Mehmet Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek ile Ebe Ayşegül İşbilir, emekli hemşire Taner Okburan hastanede şoför olarak çalışan Aziz Doğgün ve Hasta Danışmanı Cemaliye Ölmez polis hücresinde bulunuyor. Sağlık sorunları olduğu gerekçesi ile iki gün önce anjiyo geçiren Anastezi Uzmanı Dr. Rasıha Serdaroğlu ile Kadın Doğum Uzmanı Fahri Karagözlü ise Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde gözetim altında tutuluyor. 

POLİS KAÇACAK İHBARI ALDI 

Elde edilen bilgiye göre, polisin zanlı Fahri Karagözlü’nün kaçacağına dair ihbar aldığı, güvenlik önlemlerini iki katına çıkardığı öğrenildi. İhbarın ardından nöbetçi polis sayısının artırıldığı belirtilirken önceki gün polisin zanlı Karagözlü ‘nün evinde arama yaptığı kaydedildi. 

Yapılan aramada suç unsuru taşıyan herhangi bir kanıt bulunmadığı öğrenildi. Öte yandan önceki gün anjiyo geçiren iki zanlının YDÜ hastanesine sevk edileceği bilgisine ulaşılırken, Türkiye’den ise zanlılara bakması için doktor getirtileceği belirtildi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ederken Türkiye’den ceninlerin DNA örneklerinin beklendiği, zanlıların telefon dökümlerinin incelemesinin sürdüğü belirtildi.