Beyarmudu’nda KKTC’ye geçmek isterken yakalanan Mustafa Tanıl’ın katili Mohammet Elewa polis tarafından sorgulanıyor. Elewa’nın adaya geliş nedeni merak konusu

İşlediği cinayetin ardından, hapis yatan, ardından sınır dışlı edilen Mohammet Elewa’nın kaçak yollardan adaya girmesi, polis ekiplerini alarma geçirdi. Mısırlı olan Elewa, Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e kaçak geçerken yakalandı.

Oldukça tartışmalı bir yargılama sürecinin ardından, Mustafa Tanıl’ı öldürdüğü gerekçesi ile müebbet hapis cezasına çarptırılan Elewa, Yasir Amer ile suç ortağı olarak yargılanmıştı.

Dövizci Mustafa Tanıl’ın vahşice öldürülmesi ile gündeme gelen ve katil olduğu gerekçesi ile 7 yıl hapis yatan Muhammet Elewa’nın adaya gelme gerekçesi merak konusu.

Neden geldi?

Elewa ve Amer’in yargılanma süreci boyunca, hem mahkeme hem de polis içerisinden bazı isimler de ciddi tartışma konusu olmuştu.

“Adil bir adli süreç geçirmediklerini” iddia eden Elewa ve Amer, “Bizi haksız yargılayanlardan bu hesabı sorarız” diyerek, yargı ve polis içerisindeki bir çok ismi de tehdit etmişti.

Elewa ve Amer’in cezalarını tamamlamasının ardından gerçekleştirilen sınır dışı sonrası, gümrük kapılarında ciddi tedbirler alınmıştı.

Polis işi sıkı tutuyor

Tanıl’ı vahşice öldürdüğü saptanan ve müebbet hapis cezası alan Elewa ve Amer’in KKTC’ye girişleri yasak.

İkilinin serbest kaldığı 2009 yılında, yeniden adaya gelerek cinayet işlemelerinden  korkuluyordu. Amer Ürdün’e, Elewa ise Mısır’a gönderilmişti.

Özellikle, iadelerinin hemen ardından Güney Kıbrıs’a gelen ikilinin kuzeye geçerek yeni bir cinayet işlemelerini önlemek için polis de sınır kapılarında geniş güvenlik önlemleri almıştı.

Neden 7 yıl sonra?

Güney Kıbrıs’ta olduğu bilinen Elewa’nın yedi yıl aradan sonra, neden KKTC’ye geldiği merak konusu. Polis Genel Müdürlüğü tüm ihtimalleri değerlendiriliyor.

Geçmişte yaşanan cinayet olayı ve sonrasındaki gelişmeler Elewa’nın KKTC’ye yeni bir suç işlemek için geçmiş olma ihtimalini de yükseltiyor. İşi sıkı tutan polis genel müdürlüğü ekipleri, çok yönlü araştırma ve sorgulamaya devam ediyor.

Elewa’nın ise, polisin ilk sorgusunda sessiz kaldığı ve yanıt vermekten kaçındığı öğrenildi. Olayın ciddiyetinin farkında olan polis ekipleri, ince eleyip sık dokuyor.